Start a new topic
L

Lasse Kosonen

Tuloveroilmoituksen yhteenlaskurivit

12-11-2021 8:04 pm posted by Anonymous (Updated 18-01-2017 by Lasse Kosonen)

Moi Matti,

tuloverolomakkeiden toiminta on hieman muuttunut tälle vuodelle. Kokonaisohjeistuksen näet täältä blogikirjoituksesta: Tuloveroilmoittaminen - lomake 6B

Tuohon sinun kysymään asiaan liittyy tämä kohta:

"Mikäli on tarvetta muuttaa arvoa, joka on kaavojen perusteella haettu suoraan kirjanpidosta, on toimintaperiaate seuraava:

  • Tallenna lomake ja jatka muokkausta. Mikäli lomaketta ei ole tallennettu, niin seuraava kohta hävittää tallentamattomat tiedot.
  • Paina halutun kentän perässä/alla olevaa "Poista kaava" -linkkiä. Tämä poistaa valmiin kaavan kentästä johon halutaan oma arvo syöttää.
  • Syötä haluttu arvo kenttään, josta äsken kaava poistettiin.
  • Paina "Tallenna ja päivitä lomakkeen arvot kaavoista". Tämän jälkeen syötetty luku otetaan mukaan laskentaan ja vaikutus on nähtävissä summakentissä. Mikäli kaavaa ei ole poistettu, laskee järjestelmä kaavan arvon perusteella luvun eikä itse syötetyn luvun perusteella!"

Eli sinun pitää ensin poistaa kaavat niistä kohdista, joihin haluat oman arvon syöttää. Ennen kaavan poistamista muista ensiksi tallettaa lomake, koska muuten siihen muutetut tiedot häviävät, koska kaavan poistaminen lataa lomakkeen uudestaan.

1 Comment

A

Anonymous

12-11-2021 8:04 pm posted by Anonymous

Tuloveroilmoitukselle tulee kaavoista hyvin tiedot. Mutta kun niitä muuttaa niin yhteenlaskurivit eivät laske muuttuneen tilanteen mukaan vaan ne pitää käsin käydä korjaamassa. Tästä tulee turhia virhemahdollisuuksia sekä siihen menee aikaa kun pitää moneen kertaa tarkistaa, että yhteenlaskurivit ovat oikein. Aikaisemmin nämä yhteenlaskurivit ovat toimineet. Onko tähän tulossa korjausta?

Tässä esimerkki tapahtuneesta:

Login or Signup to post a comment