Start a new topic
A

Anonymous

Kevyt kirjautuminen

05-08-2016 10:49 am posted by Anonymous

Hei,

kevyt kirjautuminen on ilmestynyt kaikille asiatarkastajille ja hyväksyjille lähtevään sähköpostiin tarkastamattomista ostolaskuista täyden kirjautumislinkin viereen.

Saisikos tämän jotenkin pois käytöstä? Aiheuttaa suunnatonta hämmennystä - käsin lisättyjä laskun kuvia ei saa näkyviin eikä tilejä, kustannuspaikkoja yms.

Olemme testanneet taloushallinnossamme Visma Päivien jälkeen tätä ominaisuutta ja todenneet, ettei se ole meille sopiva ratkaisu. Nyt meidät yllätettiin sillä, että kevyt kirjautuminen meneekin jokaiselle käyttäjälle sähköpostilinkissä.


M

Maija Guzeev

16-08-2016 12:42 pm posted by Maija Guzeev

He Mervi,

Kiitos palautteestasi! Tuon toiminnon saa pois kun menet täydessä versiossa (ei siis kevytkirjautuneena) käyttäjävalikon alta Omiin perustietoihin, sieltä valitset Viestittävät asiat ja poistat ruksit.

Screen Shot 2016-08-16 at 12.39.48.png

Screen Shot 2016-08-16 at 12.40.31.pngScreen Shot 2016-08-16 at 12.40.21.png

Toivottavasti tämä auttaa!

A

Anonymous

16-08-2016 12:48 pm posted by Anonymous

Valitettavasti tuolloin ei tule mitään ilmoituksia. Tarkoitus on saada pois vain kevyen kirjautumisen linkki ilmoituksista, mutta säästää täyden version linkki.

J

Jani Korhola

17-08-2016 1:30 pm posted by Jani Korhola

Hei Mervi,

Olettehan testanneet kevyttä kirjautumista nyt elokuun puolellakin, sillä olemme tehneet palveluun paljon parannuksia asiakaspäivien jälkeen. Uskon että yllätytte positiivisesti jos aiempi kokemus palvelusta on toukokuulta.

Tuota viestipohjaa ei ole tarkoitus muuttaa, eli pidämme siellä sekä kevyen kirjautumisen linkin, että mahdollisuuden kirjautua Netvisorin täysversioon. Tuo täysversion linkki tuotiin pohjalle asiakaspalautteen perusteella ja mikäli olet kirjautunut täysversioon selaimella, niin silloin käyttäjä ohjataan suoraan palveluun. Mikäli aktiivista kirjautumista ei löydy, niin ohjataan kirjautumissivulle

Testasimme myös tänään että saamme sekä verkkolaskuna saapuneen laskukuvan että manuaalisesti syötetyn laskun ja sen liitteen normaalisti auki. Mikäli teillä on tuon liitteen avaamisen kanssa ongelmia, niin pyytäisin tekemään siitä tiketin meidän tukeen jossa ilmenee tarkemmin tiedot yrityksestä, käyttäjästä ja lasku(i)sta joissa ongelmia on. Voimme näin tutkia asiaa tarkemmin. Pääsemme myöskin käsittelemään laskun tiliöintirivejä, joten tämä vaikuttaa myöskin virheeltä mikäli se ei teidän toimesta onnistu.

Login or Signup to post a comment