Start a new topic
A

Anonymous

Ennustettu maksupäivä

10-11-2015 9:23 am posted by Anonymous (Updated 10-11-2015 by Anonymous)

Hei,

vähän aikaa sitten olikin joku keskustelu tästä ennustetusta maksupäivästä, mutta en nyt löydä sitä.

Kysymys kuuluu siis, että miten tuo ennustettu maksupäivä vaikuttaa maksupäivään vai eikö mitenkään? Kun esim meille tuli tänään lasku Elisa Oyj:ltä, jossa on päiväys 14.11.2015, eräpäivä 30.11.2015 ja ennustettu maksupäivä 13.11.2015!

Ja jos se ei vaikuta mitenkään, niin saako sen pois tuosta Ostoreskontran lasku-näkymästä ja se vaikuttaisi vaan siellä Kassaennusteessa (kuten muistelen aiemmassa vastauksessa mainitun)? Nyt se hämää ja aiheuttaa ylimääräistä työtä, kun päivä pitää varmuuden vuoksi käydä muuttamassa oikeaksi!


J

Jani Korhola

10-11-2015 11:05 am posted by Jani Korhola

Hei Ulla-Maija,

Ennustettu maksupäivä ei vaikuta mitenkään laskuun, tieto vain näytetään ostolaskulla. Se miksi tuossa tapauksessa eräpäivä ja ennustettu maksupäivä eroavat toisistaan johtuu siitä, että 14.11. on lauantai (ei pankkipäivä) ja kassavirtaennusteessa näiden päivä muutetaan edelliselle pankkipäivälle.

Eli sitä ei tarvitse käydä päivittämässä oikeaksi. Tulemme myös pitämään ennustetun maksupäivän ostolaskulla, eikä siitä toistaiseksi olla tekemässä yrityskohtaista asetusta jolla näkyvyyteen voisi vaikuttaa.

A

Anonymous

10-11-2015 11:13 am posted by Anonymous

Hei Jani!

Kiitos vastauksesta! Mutta miksi edellinen pankkipäivä, kun se (lain tai ainakin pankkikäytännön) mukaan on seuraava pankkipäivä, jota käytetään?

Ja muistaakseni siinä aiemmassa vastauksessa oli myös, että jos toimittajakohtaista maksuehtoa ei ole syötetty, niin käytetään laskutuspäivää. Miksi ei laskussa olevaa eräpäivää?? Ja minua neuvottiin Netvisoria käyttöön ottaessamme ettei kannata/tarvitse laittaa toimittajakohtaista maksuehtoa. Tässä tapauksessa se on selvästi parempi vaihtoehto!

Terveisin!

Ulla-Maija Tuomainen

Laura Sainio

10-11-2015 11:15 am posted by Laura Sainio

Hei Ulla-Maija!

Lisäkommenttina vinkki Communityn hakutoimintoihin. Vanhat keskustelut löytyvät hakutoiminnolla jonka löydät oikeasta yläkulmasta:

Huomaathan, että myös uuden kysymuksen kirjauksessa ehdotetaan vastaavia, jo kysyttyjä kysymyksiä:

J

Jani Korhola

10-11-2015 11:53 am posted by Jani Korhola

Hei Ulla-Maija,

Edellinen pankkipäivä valittiin koska halusimme näyttää maksut "etuvoittoisesti". Tuo on toki pieni asia muuttaa jos näyttää siltä että tuo seuraava pankkipäivä käytäntö olisi parempi.

Heti julkaisun jälkeen ennusteessa oli virhe joka haki tiedon laskupäivän mukaan. Nyt tarkistin että ainakin meidän demo-yrityksessämme ennustettu maksupäivä haetaan eräpäivän perusteella.

Login or Signup to post a comment