Start a new topic
A

Anonymous

Maksumuistutusten käsittely NV:n ostoreskontrassa

29-09-2016 2:39 pm posted by Anonymous

Hei, miten maskumuistutukset kannattaa käsitellä Netvisorin ostoreskontrassa? Nyt maksumuistutukset tulevat nollalaskuna statuksella "maksettu". Voiko muistutusta linkittää alkperäiseen laskuun (tai päinvastoin).


M

Markus Anttonen

03-10-2016 6:21 pm posted by Markus Anttonen

Moi

Mikäli maksumuistutus tulee ja alkuperäinen lasku on jo maksettu ja maksumuistutuksella ei ole mitään perintäkulua, niin maksumuistutuksen voi laittaa hylättyihin laskuihin tai poistaa kokonaan. Yleensä muistutuksella lukee, että tämä on aiheeton mikäli alkuperäinen lasku on jo maksettu.

Mikäli alkuperäistä laskua ei ole maksettu tai sitä ei ole koko ostoreskontrassa pitää maksumuistutettua laskua muokata summan osalta kuntoon ja tiliöintirivit pitää täsmätä laskun summaan. Mikäli muistutuksella ei ole mitään perintäkulua niin joko se tai alkuperäinen lasku maksetaan ja toinen voidaan esim. hylätä asiatarkistusvaiheessa ja laittaa kommenttikenttään tästä infoa. Varsinaista linkitystä ei ole mahdollista tehdä, mutta sisäistä kommenttikenttää voi käyttää apuna ja laittaa sinne infoa tästä asiasta.

A

Anonymous

03-10-2016 9:34 pm posted by Anonymous

Entä jos muistutusmaksu tulee perintäyhtiöltä, eli maksunsaaja on eri kuin alkuperäisellä laskulla? Olisi kätevää, jos alkuperäisen laskun voisi linkittää perintäyhtiön laskun (se joka maksetaan) liitteeksi. Alkuperäistä laskua ei kuitenkaan voi poistaa, koska siinä on yksilöintitiedot ja alv-tiedot.

Login or Signup to post a comment