Start a new topic
A

Anonymous

Tiliote SEK-valuutassa, mutta kirjanpito euroissa.

17-02-2019 4:09 pm posted by Anonymous

Netvisorissa tiliote on SEK-valuutassa, mutta kirjanpito käsitellään euroissa. Tiliotenäkymälle jää näiden erotukset, mutta miten ne oikeaoppisesti pitäisi käsitellä, että eroja ei jää? Tuesta aiemmin en saanut tähän muuta vastausta kuin, että erot vaan jää sinne eikä niitä pysty "nollaamaan". Voiko olla näin?


A

Anonymous

18-02-2019 9:43 am posted by Anonymous

Minulle sanottiin, että voi ostaa Netvisorilta valuuttakurssipalikan jonka jälkeen käsittely menee oikein. Muuten se on juuri näin kuten tuki on sanonut. Siinä näkyy ero sen päivän tiliotteessa kun tapahtuma on käsitelty ei muina päivinä. 

R

Rane Olsen

19-02-2019 1:04 pm posted by Rane Olsen

Moi Outi,

 

Kyselin tätä valuuttakurssipalikkaa tuolta meidän projektipäälliköltä saakka, eikä hän tietänyt meillä olevan tällaista ominaisuutta. Myöskään järjestelmänvalvonnan yksikkö ei tästä tiennyt mitään. Meillä on vaihdettu parille yritykselle järjestelmävaluutaksi SEK, mutta siitä ei kyllä mitään suomalaista kirjanpitoaineistoa sitten synny kun on vieras valuutta käytössä.

A

Anonymous

19-02-2019 3:08 pm posted by Anonymous

Hei

 

mikä olisi ratkaisu tähän ongelmaan? Perustin ylimääräisen tilin tilikarttaan, jota käytän "vastatilinä" SEK ja EUR määräisille eroille. Tämä tuskin on ratkaisu kuitenkaan. Johonkin ne erot tulee kirjata. 

R

Rane Olsen

19-02-2019 3:29 pm posted by Rane Olsen

Moi Piritta,

 

Valuuttatiliotteiden osalta erot ovat siellä koko ajan, eikä niitä normaalein konstein saa katoamaan. Valuuttatilejä haluttiin aikanaan Netvisoriin ja niille tuotiin niin laaja tuki kuin siinä vaiheessa oli mahdollista. Tätä ei alkujaankaan ole tehty ns. täydelliseksi, vaan tässä on omat puutteensa joiden kanssa täytyy elää toistaiseksi. Näkymän erotukset jätetään olemaan ja kerrotaan esim. tilintarkastajalle, että kyseessä on valuuttatilin ominaisuus. Kirjanpitovaluutta on EUR ja tiliotevalutta on tässä tapauksessa SEK, joten nämä eivät voikaan koskaan täsmätä jos verrataan euromääräistä kirjanpitotiliä kruunumääräiseen tiliotteeseen.

Login or Signup to post a comment