Start a new topic
A

Anonymous

Palaute: Uusi myyntilaskunäkymä

22-10-2018 4:14 pm posted by Anonymous

Hei,

 

otin testiin uuden myyntilaskunäkymän ja jonkin verran tuli asioita ilmi, joita olisi vielä syytä kehittää ennen kuin uuden näkymän käyttöönotto tulee pakolliseksi. Toistaiseksi vanha näkymä käytössä, sillä uudella näkymällä laskujen teko hidastuu. Nyt on panostettu ehkä liikaa muiden Netvisorin osioiden kanssa yhtenevään visuaaliseen ilmeeseen, eikä käytettävyyteen.

 

Aluksi muutama plussa:

+ Laskulle saa tekovaiheessa lisättyä nyt muitakin liitteitä, kuin verkkolaskun liitteen

+ Uusia laskurivejä pystyy lisäämään ilman välitallennusta (toki valmiita rivejä voisi olla valmiina jo enemmän)

+ Varastosaldon näkyminen tuotelistauksessa

 

Ja sitten ne miinukset:

- Klikkauksia täytyy tehdä todella paljon

- Näkymä ei mahdu näytölle, joten näkymää täytyy selata hiirellä ylhäältä alas ja laskurivien kohdalla myös sivulta toiselle. Sarakkeita voi ottaa pois näkyvistä, mutta pakolliset laskun sarakkeetkaan eivät näkymään mahdu ilman sivuttaista selausta. Sarakkeisiin käytettyä tilaa voisi pienentää, nyt jää paljon tyhjää. Esimerkiksi harva varmasti laskuttaa 20-numeroisia hintoja ja siltikään hinnalle asetettu tila ei täyttyisi.

- Näkymässä tiedot sijoiteltu vähän sinne sun tänne, vanhassa näkymässä laskun tiedot selkeämmin näkyvissä ja tarkistettavissa

- Vaaleanharmaa fontti sekoittuu taustaan, joka entisestään vaikeuttaa eri laskukenttien löytämistä

- Aikaa menee huomattavasti enemmän, kuin vanhassa näkymässä. Tämä ei katoa, vaikka näkymä tulee tutuksi sillä yksinkertaisesti esim. klikkauksia ja laskun silmäilyä tietojen löytämiseksi täytyy tehdä enemmän. Asiakkaalta ei voida kuitenkaan alkaa laskuttamaan siitä, että myyntilaskujen tekoon menee enemmän aikaa järjestelmäpäivityksen johdosta

 

Milloin uuden myyntilaskunäkymän on tarkoitus korvata kokonaan vanha näkymä?


A

Anonymous

24-10-2018 11:28 am posted by Anonymous

Olen samaa mieltä Titan kanssa. Laskun hahmottaminen on paljon helpompaa kun elementit ovat siinä kohdassa missä tavanomaisesti niiden laskulla olemme tottuneet näkemään. Ergonomiasta (hiiren käyttö ja klikkailut) olen saanut Netvisorilta palautetta että sitä huomioidaan kaikessa kehityksessä; tämä on näköjään Netvisorissa oivallettu siten, että hiiren käyttöä entisestään lisätään ja työskentely hidastuu kun toivomus on ollut juuri päinvastainen, lisäksi monessa kohdassa olisi helppoa jos hiiren klikkailun vaihtoehtona voisi käytää myös enteriä.

A

Anonymous

25-10-2018 3:42 pm posted by Anonymous

Samaa mieltä edellisten kanssa. Oman palautteeni annoin jo silloin kun uusi näkymä tuli käyttöön: https://community.visma.com/t5/Netvisor-ideointi/Uudesta-myyntilaskunakymasta/idi-p/166713

Lienee ajankohtainen edelleen, ei tee mieli käyttää näkymää jossa laskun tekeminen kestää moninkertaisesti enemmän kuin vanhassa näkymässä.

H

Heidi Kuismin

16-11-2018 10:38 am posted by Heidi Kuismin

Hei Titta, 

 

kiitos antamastasi palautteesta. Kaikki nämä palautteet on toimitettu eteenpäin kehityspuolelle.

 

Tällä hetkellä ei ole vielä tarkkaa ajankohtaa sille, koska uusi myyntilasku tulee korvaamaan vanhan näkymän. Tiedotamme asiasta täällä Communityssä, kun aikataulu on selvillä. 

A

Anonymous

11-01-2019 10:24 am posted by Anonymous

Toivottavasti tuosta uudesta ohjelmasta tehdään toimiva ennen kuin se on pakko ottaa käyttöön.

Näiden ohjelmien pitäisi helpottaa ja nopeuttaa työntekoa ei lisätä ja hidastaa työtä !

A

Anonymous

11-01-2019 10:39 am posted by Anonymous

Sitä minäkin Mari toivon. On vaan niiiiin turhauttavaa kun kaikissa uudistuksissa tulee vaan lisää hiiren klikkailua ja homma menee vain entistä hitaammaksi. Joskus sitä kaipaa jopa entistä dos ohjelmistoa missä pääsi eteenpäin vain enteriä painamalla. Myös Netvisorissa voisi moneen kohtaan lisätä myös enter vaihtoehto jos vaan yrityksellä olsi siihen tahtotila, nyt on kädet kyllä kovalla rasituksella todella runsaan hiiren käytön ansiosta.

A

Anonymous

11-01-2019 11:09 am posted by Anonymous

Niinpä. Ja kuka maksaa ??  Nolottaa asiakkaalle laittaa suurempi lasku asiasta johon ei ole tullut muuta muutosta kuin käytettävän ohjelman päivitys !  

Login or Signup to post a comment