H

Heidi Hautala

Viikkopäivitys 30.6.2022 - julkaisutiedote

01-07-2022 8:27 am posted by Heidi Hautala

Tällä viikolla julkaisimme seuraavat uudistukset ja korjaukset:Kirjanpito

  • Lisäsimme Kirjanpidon raporttien hakuehtoihin lisävalinnan, jolla voi hakea tositteet, joiden kirjauspäivä eroaa laskupäivästä.  
  • Korjasimme tuloveroilmoitusten lähetyslogin toimintaa siten, että mikäli tuloveroilmoitus on lähetetty ja lähetyksen jälkeen käyttöliittymästä poistetaan lähetetty liite, ei tämä liitetiedosto enää poistu lähetysloki -näkymästä.

    Myös mikäli tuloveroilmoituksen liitteeksi on lisätty muita kuin pdf-muotoisia liitetiedostoja, eivät nämä liitetiedostot tule näkyviin lähetyslogiin. Muut kuin pdf-muotoiset liitteet eivät aiemminkaan ole menneet Verohallinnolle, mutta mikäli niitä on liitetty lähetykseen, on lähetyslogi näyttänyt myös tällaiset liitteet.  Mikäli tuloveroilmoitukset lähetetään Verohallinnolle jotain muuta kautta kuin Netvisorista ja käytetään "Merkitse lähetetyksi" -painiketta, tuo tämä entiseen tapaan lähetyslogille kaikki kyseisen verokauden lomakkeet liitteineen. 

  • Lisäsimme Kirjanpidon raporttien hakuun info viestin, mikäli käyttäjän selaimella on kestänyt liian kauan aikaa avata haettua raporttia. Tällaisessa tilanteessa annetaan tieto haun aikakatkaisusta ja kerrotaan, ettei raporttia voitu avata käyttöliittymään liian suuresta tietomäärästä johtuen. Infossa myös annetaan vinkkejä tilanteeseen. Yksi vaihtoehto on rajata aikajaksoa tai tallentaa raportti suoraan hakuehdoista tiedostoksi. Mikäli aineistoa on paljon, kannattaa valita csv-muoto. Tällä hetkellä valittavana pdf-tiedoston lisäksi on csv-muoto, joka on helposti jatkojalostettava ja sisältää aina yhden tiedon yhdessä sarakkeessa. Tuomme tähän samaan valintaan myös csv-vaihtoehdon, joka sisältää samat tiedot kuin kyseinen raportti. Esimerkiksi pääkirjan osalta tuossa csv:ssä näkyy myös alkusaldot.  


Ostot

  • Estimme poistetun tuotteen kopioitumisen kopioimalla luodulle ostotilaukselle.


Palkat

  • Teimme muutoksen Työttömyysvakuutusmaksujen alaikärajaan. Alaikäraja nousee 17 vuodesta 18 vuoteen 1.8.2022 alkaen maksettavien palkkojen osalta.


Login or Signup to post a comment