S

Sini Alamäki

MaraPlan-aineiston käsittely uudistui

26-08-2016 10:28 am tekijä Sini Alamäki

Uudistimme MaraPlan-aineiston käsittelyä niin, että jatkossa tiedot voi tuoda myös Työaikatietojen tuonnin älykkään excelin kautta. Tämä mahdollistaa aiempaa paremmin palkkatietojen käsittelyn. Lisäksi palkanlaskentaosioon voi nyt helposti tuoda MaraPlan-aineiston lisäksi myös muita tietoja, jotka voidaan monipuolisesti ottaa mukaan palkanlaskentaprosessiin. Esimerkiksi tieto lomapäivistä, palkkaennakosta tai matkakuluista voidaan huomioida nyt automaattisesti, jos tietoa on annettu Netvisorin puolella.

 

Aineisto tuodaan jatkossa työaikakirjauksiin "Kuitattu"-tilassa. Tästä johtuen kannattaa huomioida muutama seikka.

 

Kirjauslajit

Ohjaus tehdään kirjauslajien ja näiden numerointien perusteella. Yritykseen tulee lisätä käytettävät kirjauslajit, jotka löytyvät Palkat > Palkanlaskennan asetukset > Kirjauslajit. Kirjauslajille tulee antaa numero ja muut pakolliset kentät sekä kertoa "Palkkamallikohtaiset kaavat" -osiossa, kuinka tiedon tulee käyttäytyä palkkalaskelmalla. 

 

Kuitatusta hyväksytyksi

Palkanlaskennassa tulee automaattisesti huomioiduksi hyväksytyt työaikatiedot. Aineiston kaikki rivit voidaan kerralla muuttaa hyväksytyksi esimerkiksi työajan tehohallinnassa Palkat > (Palkanlaskenta) Työajan tehohallinta. Sivulla taulukon alaosassa on toiminto, jolla voi vaihtaa valittujen työaikatietojen tilan helposti massatoiminnolla. 

 

Palkanlaskennassa voi käsitellä myös hyväksymättömiä ajanhallinnan tietoja. Tällöin tunnit tulevat oman otsikkonsa alle ja valitsemalla näiden työaikatietojen rivit mukaan laskelmalle, tulevat ne huomioiduksi kun palkkalaskelma muodostetaan.

 

Päivitetyn lomakkeen löydät tukisivustoltamme: Älykkäät Excel-lomakkeet – Netvisor tukiportaali

 

Olemassa olevaa käytäntöä ei ole pakko muuttaa. MaraPlan-aineistoa voi tuoda jatkossakin Palkkalaskelmien älykkään excelin kautta, jolloin toimintamallin voi pitää ennallaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin