S

Sini Alamäki

Valmistaudumme tulorekisteriin ja uudistimme työsuhteet

21-12-2017 8:33 pm tekijä Sini Alamäki

Palkansaajan työsuhteet on uudistunut uuteen raikkaampaan ilmeeseen. Muutos koskee työsuhteiden listausta sekä yksittäisen  työsuhteen lisäämistä tai muokkaamista.

Työsuhteet löydät jatkossakin palkansaajan tiedoista omasta välilehdestään. Työsuhteiden listaussivun muutoksen myötä listaukseen on haettavissa aiempaa monipuolisemmin tietoja näkyviin. Palkansaajan tiedoissa näet tiedot kaikilta palkansaajan työsuhteilta.

Työsuhteelle on tullut uusia tietokenttiä asetettavaksi. Nyt voit aiempien tietojen lisäksi myös antaa Ammattiluokan Tilastokeskuksen TK10-koodiston mukaisesti, asettaa työsuhteen voimassaoloksi toistaiseksi voimassaolevan tai määräaikaisen, asettaa työsuhteen tyypiksi kokoaikaisen tai osa-aikaisen sekä asettaa osa-aikaisen työsuhteen tapauksessa osa-aikaisuuden prosentin. Osa-aikaisuuden prosentti on vain raportoitava tieto eikä se vaikuta laskentaan.

Tiedot on nähtävissä myös palkansaajalistauksessa, jossa näet helposti työsuhdetiedot kaikkien palkansaajien osalta. Täällä tiedot näytetään viimeisimmän työsuhteen osalta. Tarjoamme myös massatoiminnot työsuhteen tyypin (kokoaikainen / osa-aikainen) sekä voimassaolon (toistaiseksi voimassaoleva / määräaikainen) asettamiseen.

Uudistus on ensimmäinen näkyvä askel kohti Tulorekisteriä. Uusia kenttiä tullaan käyttämään tulorekisterin raportoinnissa vuoden kuluttua. Suosittelemmekin tallentamaan tiedot kattavasti työsuhteille, jotta tulorekisterin hyödyntäjätahot saavat tarvitsemansa tiedot ja tulorekisteristä voi olla aitoa hyötyä palkkoja maksaville tahoille.

Työsuhteista tulorekisteriin raportoitavat kentät ovat:

- Työsuhteen tyyppi

- Työsuhteen voimassaolo

- Osa-aikaisuuden prosentti

- Säännöllinen sovittu viikkotyöaika

- Työsuhteen alkupäivä

- Työsuhteen päättymispäivä

- Työsuhteen päättymisen syy

- Ammattinimikkeen koodi uudesta ammattinimikevalikosta

- Ammattinimike

Tulemme jatkamaan työsuhteiden kehittämistä tulorekisteriä varten siirtämällä viikkotyöajan palkkamallin asetuksista työsuhdekohtaiseksi tiedoksi. Tämä mahdollistaa nykyistä kevyemmin myös poikkeavaa työaikaa tekevien palkkojen laskennan.


A

Anonymous

16-01-2018 11:45 am tekijä Anonymous

Hei,

Onko tiedossa vielä millä aikataululla Netvisoriin saadaan korjattua ammattinimikkeiden päivitysmahdollisuus? Tällä hetkellä palkansaajan ammattinimikettä ei pysty muuttamaan.

S

Sini Alamäki

18-01-2018 2:38 pm tekijä Sini Alamäki

Hei Silja

Tähän reagoitiin välittömästi ja muutos on nyt saatu tehtyä. Tämän päivän julkaisun yhteydessä toiminnallisuus muuttuu niin, että ammattinimike haetaan palkkalaskelmalle viimeisimmän työsuhteen tiedoista aiemman erillisen kentän sijaan. Muutoksen tavoitteena on selkeyttää asiakaskokemusta sekä ohjata asiakkaitamme täyttämään tiedot oikein tulevan tulorekisterin tarpeita ajatellen.

HUOM! Tämä muutos voi muuttaa palkkalaskelmalla näytettävää ammattinimikettä, jos palkansaajan tiedoissa olleessa poistetussa "Ammattinimike"-kentässä on ollut eri tieto kuin työsuhteen "Ammattinimike"-kentässä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin