Laura Sainio

Viikkopäivitys 22.2.2018 - julkaisutiedote

22-02-2018 4:43 pm tekijä Laura Sainio

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

Palkat

 • Palkansaajan työsuhteelle on lisätty mahdollisuus syöttää säännöllinen viikkotyöaika. Jos työsuhteen säännöllinen viikkotyöaika asetetaan, palkansaajan asetus yliajaa palkkamallin säännöllisen työajan. Muutos mahdollistaa aiempaa paremmin eri työaikaa tekevien palkansaajien käsittelyn muiden palkansaajien yhteydessä ja tehostaa näin palkanlaskentaa entisestään. Viikkotyöajan asetus huomioidaan liukumia laskettaessa.
  • Muutos on osa Netvisorin palkanlaskennan valmistautumista tulorekisteriin.
  • Lue lisää täältä:
 • Palkkalaskelman palkkalajeina on näytetty ylimääräisiä rivejä tilanteessa, jossa palkkamallia on vaihdettu kesken vuoden ja palkkojen historiatiedoissa on annettu arvoja sellaisille palkkalajeille, joita nykyisessä palkkamallissa ei näytetä. Tämä vika on nyt korjattu.
 • Lomapäiväkirjanpidossa on näytetty vanhalla lomalaskennalla laskettuja arvoja "Yhteensä"-rivillä kuukausitasolla näyttämättä kuitenkaan palkansaajakohtaisia arvoja. Näkymää on nyt selkeytetty niin, ettei arvoja näytetä myöskään Yhteensä-rivillä.
 • Korjasimme ja selkeytimme lomatapahtumien raporttia seuraavasti:
  • Lomakorvausta ei enää oteta mukaan kumulatiivisiin 'Maksamaton lomapalkka' ja 'Maksamaton lomaraha'-sarakkeisiin.
  • Lisäsimme kyseisiin sarakkeisiin erittelyn, mikäli summia on usealla lomalaskentavalla.

Myynti

 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena laskukohtaisten laskentakohteiden asetussivulla ei näkynyt laskentakohteita tietyissä tilanteissa.

Kirjanpidon raportit

 • Korjasimme konsernin tuloslaskelma-  ja taseraporttien "Tallenna Excel-muodossa" -toiminnon. Nyt raportille tulostuu lukujen ohella myös kirjanpidon tilit.

Tilinpäätös

 • Korjasimme tilinpäätöksen koostamisesta virheen, jossa raportti 'Luettelo kirjanpidoista ja aineistoista' tuli mukaan koostettavaan tilinpäätökseen silloinkin, kun raporttia ei oltu valittu mukaan.

A

Anonymous

02-03-2018 2:15 pm tekijä Anonymous

Hei ! Muutoksessa "luettelo kirjanpitokirjoista..." ja muissakin vastaavissa tilanteissa voisi huomioida yleisen oletusarvon. Olemme saaneet omilta ammattitarkastajiltamme palautetta, että ko. kohta tulee jättää pois tilinpäätöksistä. Oletusarvo siis lienee se, että luetteloa kirjanpitokirjoista ei liitetään mukaan tilinpäätökseen. Nyt kuitenkin ohjelman oletusarvona on "ruksi" kun oletusarvona voisi olla ruksittomuus, ts. yleisin valinta.  Käytännössä tilinpäätöstä tulostetaan ja korjataan moneen otteeseen ja tuo kohta jää toisinaan pois ruksaamatta. 

Marja-Liisa Lohtander

Visma

05-03-2018 8:43 am tekijä Marja-Liisa Lohtander

Hei,

kiitokset palautteesta. Pyrimme huomioimaan tällaisissa tuon yleisen odotusarvon. Tämän 'Luettelon kirjanpitokirjoista ja aineistosta' osalta jätimme odotusarvoksi sen, että se tulostuu tilinpäätökseen, sillä ajattelimme että vaikka sitä ei tarvitse lain mukaan enää liittää tilinpäätökseen, muodostuisi käytäntö pitkälti sellaiseksi, että se usein otetaan osaksi tilinpäätöstä johtuen siitä, että se on osa kirjanpitolain mukaista tilinpäätösaineistoa, jota on säilytettävä 10 vuoden ajan. Eli tässä on varmasti nyt käytännössä kahta linjausta, kuinka tämän luettelon kanssa yleisimmin toimitaan.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin