Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Palkkaennakot toiminnon maksatuksen valinta maksu palkka-aineistona

21-01-2018 5:45 pm tekijä Anonymous

Pankkien uusi systeemi mahdollistaa maksamisen saman päivän sisällä pankista toiseen. En tiedä toimiiko tämä jo kaikilla pankeilla, mutta OP ja Nordean tietääkseni ainakin toimivat.

Osa työnantajista maksaa tiettynä päivänä kuukausittain palkkaennakon ja maksun tulee olla perillä samaan aikaan kaikilla. Nyt kun maksut liikkuvat normaaleina sepa-maksuina Netvisorin toiminnosta lopputulos on satunnainen ja raha tippuu eri aikoihin tileille.

Esim. tammikuun 15. päivä ennakkopäivä. Maksut liikkeelle 12.1 -> osa porukasta saa rahat jo samana päivänä. Jos saman pankin asiakkaille maksaa 12.1 he saavat rahat heti kun maksu on käsitelty pankissa. Loput odottavat iltapäivään. Maksunappia pitäisi painaa 12.1 vasta iltapäivällä, mutta unohduksen riski vähän liian iso jätettäessä viime tippaan.

Eli palkkaennakko toimintoon olisi hienoa saada vaihtoehdoksi maksatus palkka-aineistona. Tällöin raha on kaikilla samaan aikaan perillä. Eli maksua tehtäessä voisi valita kumpana aineistona se lähetetään pankkiin, joka ratkaisisi aikataulutus ongelman.

Esim OP:

Palveluajat maksamisessa - OP

1 Comment

S

Sini Alamäki

18-09-2018 12:43 pm tekijä Sini Alamäki

Hei Pasi 

 

Tuleva tulorekisteri on omalta osaltaan tarkentanut ohjeistusta palkkaennakoiden suhteen. Tällä hetkellä seuraamme muuttuvatko käytännöt lähitulevaisuudessa kun ohjeistukset painottavat entistä selkeämmin sitä, että ennakonpidätys tulee käsitellä ennakkoa maksettaessa eli käytännössä tulee muodostaa palkkalaskelma. Tästä syystä emme tällä hetkellä tee muutoksia ennakoiden käsittelyyn. Arkistoin ehdotuksen tässä vaiheessa, mutta asia voidaan ottaa myöhemmin uudelleen esiin kun käytännöt kirkastuvat ja tämä ehdotus saa enemmän kannatusta. 

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin