Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Ostolaskun tiliöintirivien summa ei saa yliajaa laskun tietoihin syötettyä summaa laskua maksuun laitettaessa.

05-07-2016 9:30 am tekijä Anonymous

Netvisorissa on ominaisuus, että laskua maksuun laitettaessa ostolaskun tiliöintirivien summa yliajaa laskun tietoihin syötetyn summan. Näin ollen mm. yrittäjän kopioidessa vanhan laskun tai korjatessa laskun tietoja, saattaa tiliöintiriveille jäädä väärä summa, jonka mukaan lasku menee maksuun. Ostoreskontran helppokäyttöisyyden kannalta olisi mielestäni tärkeää, että tämä ominaisuus korjattaisiin ja laskun tietoihin syötetty summa olisi se mikä menee lopulta maksuun mikäli ne erottaa tiliöintirivien summan kanssa.


A

Anonymous

05-07-2016 5:10 pm tekijä Anonymous

Sama ongelma on verkkolaskuissa joissa laskun rivien yhteissumma ei ole sama kuin laskun loppusumma.
Tällöin laskun summaksi näkyy punaisella pohjalla, mutta mikäli laskun maksaja ei ymmärrä/osaa/pysty korjata laskurivitietoja vaan laittaa laskun maksuun, lähtee tililtä se summa joka rivitiedoissa - eli todennäköisesti väärä summa.

Herja laskurivien ja laskun yhteissumman erosta pitäisi tulla vaikka pop-up ikkunassa "tarkista laskurivien ja laskun summa" -ilmoituksella laskua hyväksyessä JA maksaessa. Käytännössähän kyseinen kirjanpidon tosite pitäisi erottaa jos reskontrassa on eri summa kuin kulutilillä, eikö?

A

Anonymous

10-02-2017 12:01 pm tekijä Anonymous

Laskun loppusumma on juridisestikin määräävämpi kuin tiliöintirivien yhteissumma. Mikäli nämä eivät täsmää, eron pitäisi näkyä tiliöinnissä erorivillä. Laskun loppusumma ei saa muuttua. Tämä pitäisi sovelluksessa ehdottomasti korjata.

A

Anonymous

31-08-2017 10:58 am tekijä Anonymous

Tämä "ominaisuus" on ollut Netvisorissa jo pitkään. Olen huomauttanut asiasta ensimmäisen kerran 2014 tai 2015. Korjausta odotellaan.

J

Jani Korhola

31-01-2018 9:57 am tekijä Jani Korhola

Hei Jukka-Pekka,

Emme ole muuttamassa tätä logiikkaa. Olemme kuitenkin tehneet tähän parannuksia siten että tuo ero laskusumman ja tiliöintirivien summan välillä on helpommin havaittavissa.

A

Anonymous

31-01-2018 10:18 am tekijä Anonymous

Mielellään haluaisin kuulla mikä logiikka tuossa ylipäätänsä on, kun laskun loppusumma laskua maksettaessa on kuitenkin oleellisempi kuin senttiheitot tiliöintiriveillä? Tästä kuitenkin aiheutuu palvelun käyttäjille (pääsääntöisesti yrittäjille, jotka maksavat palvelun) turhia virhemaksuja, jotka johtuvat palvelun ”ominaisuudesta”. Pääsääntöisesti kirjanpitäjät nuo osaavat korjata, mutta yrittäjät eivät välttämättä ennen laskun maksamista mikäli kirjanpitäjä ei laskua ole ehtinyt käsitellä.


1 henkilö tykkää tästä
Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin