Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Kassavirtaennusteen kehitysidea

05-12-2016 1:39 pm tekijä Anonymous

Esitän, että kassavirtaennuste ei käyttäisi tilien ajantasasaldoa lainkaan maksuvalmiuden ennustamisessa, koska järjestelmä kuittaa myyntisaatavien saldoa vain tiliotteen perusteella. Tällöin käy niin, että esim. tänään saapuneiden viitesuoritusten saldo näkyy kassavirtaennusteessa täysimäräisenä heti pankkitilin saldon perusteella, mutta myyntisaatavista vastaava määrä ei kirjaudu pois ennen kuin seuraavan tiliotteen perusteella. Tällöin kassavirta vääristyy ylöspäin aina sen verran mitä suorituksia ehtii tulla ennen seuraavaa tiliotetta.

Esim. omassa yrityksessä on tänään saapunut 20.000 € suoritus päämieheltä. Tilien saldot on tämän jälkeen manuaalisesti päivitetty ja tuon suorituksen saldo nostaa maksuvalmiuskäyrää, mutta myyntisaatavista suoritus kuittautuu pois vasta huomenna saapuvan tiliotteen tiedoilla ja tästä johtuen kassaennuste näyttää tänään 20.000 € liian ruusuista kuvaa tulevaisuudesta.

Jos kassavirtaennuste käyttäisi maksuvalmiuden määrittelyyn tilien saldona samaista tiliotteen tietoa, jolla viitesiirrotkin kohdistetaan myyntilaskuille, ei tällaista ongelmaa olisi.

Ennusteen ei ole tarkoituskaan näyttää yhden päivän päähän vaan viikkojen tai kuukausien päähän tilin saldon kehitystä. Ajantasasaldo on joka tapauksessa aina käytettävissä vaikka pankin kautta vaikka Netvisorin kassaennuste näyttäisikin tälle päivää eilistä saldoa.

Mielestäni tämä muutos olisi merkittävä parannus ja vähentäisi virheen mahdollisuutta yrityksissä.  Nykyisellään kassavirtaennuste näyttää systemaattisesti aina liian suurta maksuvalmiutta tulevaisuuteen juurikin sen verran kuin myyntilaskuihin tulee suorituksia ennen kuin ne kuittaantuvat seuraavalla tiliotteella myyntilaskusaataviin.

Jos tänään  saapuu 100.000€ myyntisaatavasuorituksia niin kassavirta näyttää tänään kuukauden päähän 100.000€ liian suurta maksuvalmiutta kunnes huomenna suoritukset kohdistuvat myyntisaataviin ja niiden saldo päivittyy. Olisi katastrofaalista tehdä tänään päätöksia maksuista näin pahasti virheellisen tiedon pohjalta.

Jos johdon käsitys yrityksen kanssan tilantesta vääristyy systemaattisesti liian hyväksi, on vakavienkin vahinkojen mahdollisuus ilmeinen. Meidän tapauksessa olisi ainakin kohtuullisen vakava ongelma, jos kassatilanne tulkittaisiin Netvisorin ennusteen johdosta liian hyväksi, makseltaisiin velvoitteita etupainotteisesti liikaa ja esim. palkkoihin ei jäisikään palkkapäivänä riittävästi saldoa.


A

Anonymous

26-03-2017 9:15 pm tekijä Anonymous

Yllä kuvailtu kuulosta bugikorjaukselta eikä kehitysehdotukselta. Netvisorin pitää tutkia tämä ASAP ja korjata jos tuollainen virhe koodista löytyy!

A

Anonymous

31-03-2017 2:14 pm tekijä Anonymous

Olen itsekin uumoillut että kassavirtaennusteessa on jotain häikkää. Tuntuu aina näyttävän vain historian oikein, mutta kuluva kuukausi ja seuraavat kuukaudet eivät ole sinne päinkään oikein.

En ole osannut paikallistaa ongelmaa, mutta tämä mainittu asia saattaa olla ainakin osasyy.

A

Anonymous

19-04-2017 5:03 pm tekijä Anonymous

Muista antaa up-vote! :smileygrin:

A

Anonymous

20-04-2017 12:02 pm tekijä Anonymous

annettu

A

Anonymous

08-12-2017 4:18 pm tekijä Anonymous

Joulun kunniaksi nosto Smiley Happy

J

Jani Korhola

07-03-2018 12:15 pm tekijä Jani Korhola

Hei Lippo ja muut,

Kassavirtaennusteen taustalla on ajatus siitä että ennuste on ajantasainen nimenomaan pankkiliikenteen syklin mukaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että yrityksessä pitää olla päiväkohtainen tiliote käytössä. Tällöin ennuste toimii saatavien osalta oikein. Suosituksemme siis on että yrityksillä on päiväkohtainen tiliote käytössään.

A

Anonymous

09-04-2018 7:23 pm tekijä Anonymous

toi olis tietty hyvä mainita jossain..?

J

Jani Korhola

10-04-2018 9:40 am tekijä Jani Korhola

Hei Frank,

Asiasta on maininta meidän ohjesivuillamme Kassavirtaennuste – Netvisor tukiportaali .

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin