Aloita uusi aihe
A

Anonymous

KOPIOINTI EXCELIIN

14-03-2017 11:12 am tekijä Anonymous

Onko mahdollista että netvisorista maalattujen ja kopioitujen tietojen siirto exceliin toimisi siten, että lukusarakkeita pystyisi laskemaan? Tai ostolaskuluettelossa voisi olla myös painike mistä luettelo avautuisi suoraan exceliin samalla tavalla kuin pääkirjakin.

Joudun kirjaamaan käsin ison nipun noita epäonnistuneita maksuja maksetuksi (siitä muutama päivä sitten tapahtuneesta hässäkästä johtuen). Jostain syystä maksuja on veloitettu tiliotteella muutamassa eri nipussa. Kopioin ostolaskuluettelosta maksupalvelussa olevat laskut exceliin että saisin laskettua kuhunkin nippuun kuuluvat summat mutta laskenta ei onnistukaan.


A

Anonymous

29-05-2017 3:17 pm tekijä Anonymous

En tiedä oletko jo löytänytkin ratkaisun, mutta varmuuden vuoksi tiedoksi vastaaviin tilanteisiin.

Esim.netvisorista ostoreskontra-näkymästä (sama monessa muussa ohjelmassa) lukuja maalaamalla exceliin kopioitaessa excel ei osaa tulkita tuhat-lukuja sillä rivillä on  tyhjä väli (Esim. 3_000€ ). Kun poistat tuon välin niin sen jälkeen saat laskettua excelillä summat yhteen.
Eli maalaa väli jonkun yli tuhat euroa olevan summan solusta.

Sen jälkeen käytä "korvaa"-toimintoa (ctrl+F, korvaa-välilehti), liitä tuo kopioimasi  väli "etsittävä" - soluun, jätä "korvaava" tyhjäksi -> Korvaa kaikki. Tämän jälkeen excel osaa lukea kaikki luvut lukuina.

J

Jani Korhola

21-03-2018 9:43 am tekijä Jani Korhola

Hei Tuula,

Noita exceliin vientejä tehdään eri projektien yhteydessä aina kun katsomme sen tarpeelliseksi. Se miten tiedot tulevat exceliin on osittain myös selainkohtaista. Excelin muotoiluominaisuuksia kannattaa hyödyntää näissä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin