Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Factoring ja täsmäytysnäkymä

16-12-2016 4:11 pm tekijä Anonymous

Hei, miten suosittelette täsmäytysnäkymää hyödynnettävän tai ei hyödynnettävän kun on käytössä Nordean factoring. Vain osa laskuista on factoring-laskuja mutta niitä on silti todella paljon. Mitä täsmäytysnäkymän pitäisi minulle tässä tapauksessa kertoa? Ei ainakaan sitä, täsmääkö myyntilasku tositteeseensa, tai onko ne samoilla kuukausilla edes koska factoring-tilit "sotkevat". Saako jostain raportin joka kuvaa vierekkäin sitä, mikä on laskun summa ja mikä on tositteen summa? Tässä on nimittäin lisävaikeutena se, että asiakkaalla (joka siis tekee myyntilaskut) on KP-oikeudet joten on tullut havaittua että myyntilasku ei täsmää tositteeseen, ja nythän virhettä ei koskaan havaita koska täsmäytysnäkymästä ei ole apua?

Vertaistukea, kiitos! Smiley Happy Muutenkin tuosta Nordean factoring onlinesta jos joku on ihan ekspertti niiden raporttien ja Netvisorin täsmäytyksen yhdistämisessä niin otan neuvoja mielelläni vastaan!

1 Comment

R

Rane Olsen

Visma

22-12-2016 4:38 pm tekijä Rane Olsen

Moi Anna,

Meillä on kehityslistalla täsmäytysnäkymän uusinta, tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä tiedossa.

Tällä hetkellä Factoring-saamisten mukana ollessa täsmäytys kannattaa tehdä kk-tasolla. Joka kuukauden loppu katsotaan Factorin-kirjanpitotilin saldo ja lisätään se täsmäytysnäkymän myyntisaamisten saldoon ja verrataan tätä summaa reskontran summaan. Jos lopputulos on nolla euroa, niin täsmäytys on ok.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin