Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Escan ja kohdelaskenta

27-09-2017 11:27 am tekijä Anonymous

Onko kyseessä puute Netvisorissa vai minussa, kun ongelmana on, että laskulle lisättyjen escan-kuittien valittuja laskentakohteita ei näy? Eli siinä vaiheessa, kun lisään kuitin laskulle, valittu kohde näkyy, mutta sen jälkeen en enää sitä löydä?


T

Terhi Krutsin

27-09-2017 2:08 pm tekijä Terhi Krutsin

Hei Milja,

kiitos viestistäsi.

Tarkennatko vielä, että missä kohtaa nämä laskentakohteet eivät näy enää kuitin lisäyksen jälkeen? eScan-aineiston käsittelynäkymässä, Mobil Scannerissa vai osto-/myyntilaskun näkymässä? Näin saan tarkemman kuvan tilanteestasi. Smiley Happy

A

Anonymous

27-09-2017 3:47 pm tekijä Anonymous

Moi.

Eli, kun kuitit on liitetty esim laskulle tai tositteelle, niin sen jälkeen en löydä kustannuspaikkaa.

A

Anonymous

28-09-2017 1:10 pm tekijä Anonymous

Moi. Vielä lisäyksenä, että en löydä tuota valittua kohdetta myöskään escan-aineisto näkymässä. Näkyy pelkästään silloin kun kuitteja ollaan liittämässä.

T

Terhi Krutsin

28-09-2017 4:58 pm tekijä Terhi Krutsin

Hei Milja,

kiitos lisätiedoista.

eScan-aineiston käsittelynäkymästä Mobil Scanner-aineiston liittäminen lisää ainoastaan tuotavan kuvan halutulle tapahtumalle, mutta mitään muita tietoja tämän näkymän kautta ei lisätä automaattisesti tapahtumalle. Visma Scannerissa syötetyt lisätiedot näkyvät kirjausta tehdessä erillisessä ikkunassa, jotta lisätietojen syöttäminen Netvisorin tapahtumalle helpottuu. Laskentakohteet tulisi siis lisätä manuaalisesti valitulle tapahtumalle, jotta ne saadan näkymään Netvisorissa.

Jos taas tuotavasta kuitista muodostetaan automaattisesti tosite Netvisoriin, niin silloin tositteen muodostamisessa käytetään Mobil Scanneriin syötettyjä tietoja, myös valittuja laskentakohteita. Mobil Scannerin ohjeet löytyy ohjesivuiltamme: Visma Scanner -mobiilisovellus, josta löytyy tarkempi kuvaus automaattisen tositteen muodostumisesta Netvisoriin.

A

Anonymous

28-09-2017 6:42 pm tekijä Anonymous

Kertoisitko syyn sille, että käyttäjän kuittiskanneriin syöttämää kustannuspaikkatietoa ei voitaisi tuoda esille eScan-näkymään?

Näitä tilanteita on yllättävän usein, joissa käyttäjä jättää vahingossa jonkin valinnan tekemättä skanneria naputellessaan, ja kuitti ei tämän seurauksena päädykään kirjanpitoon tai matkalaskuosioon asti automatisoidusti niin kuin oli aikomus. Kun tällainen rivitieto näkyy "virhetilassa" eScan-näkymässä, on lohduttoman murheellista tietää, että vaikka oleellinen kirjanpidon tieto - kustannuspaikka - on kuittiskannerissa syötetty, sitä ei tuoda näkyville.

A

Anonymous

29-09-2017 9:15 am tekijä Anonymous

Moi.

Ymmärrän sen, että valitsen kustannuspaikan manuaalisesti tositteelle, mutta jälkikäteenkin on löydyttävä tieto minkä kustannuspaikan käyttäjä kuitille oli laittanut. Puhun siis kirjanpitäjän roolissa ja luonnollisesti asiakas valitsee kuitilleen kustannuspaikan, jonka minä sitten syötän tositteelle.

Pointtini on se, että asiakkaan syöttämät tiedot tulee löytyä kuitilta jälkikäteenkin, jotta ne voidaan todentaa.

T

Terhi Krutsin

02-10-2017 12:16 pm tekijä Terhi Krutsin

Hei Kuisma,

tällä hetkellä tämä tieto ei tosiaan jää eScan-näkymään ja kertomasi esimerkin perusteella tälle olisi näköjään tarvetta. Kävisitkö lisäämässä tästä tarpeesta kehitystoiveen: Netvisor-tuoteideointi -osioon. Milja Hirsmäki voi sitten käydä äänestämässä tätä kehitystoivetta, kun hänellä näyttää olevan sama tarve laskentakohteen näkymiselle eScan-näkymä. Smiley Happy

A

Anonymous

02-10-2017 3:40 pm tekijä Anonymous

Minun mielestä tämä ei ole mikään tuoteidean paikka (siellä kun voi kestää kauankin että ideat toteutetaan), vaan tämä ohjelmavirhe. Käyttäjä vastaa kohdelaskennasta, joten heidän valitsema tieto tulee pystyä todentamaan.

A

Anonymous

13-10-2017 2:35 pm tekijä Anonymous

Tämä nyt uhkaa jäädä unholaan. Oletteko nyt samaa mieltä siellä Vismalla, että tämä on ohjelmavirhe ja jättää kohdistamisen vastuun kirjanpitäjälle, jota ei saisi tapahtua? Tämä on ongelma myös, kun käyttäjä itse vie kuitit laskulle, jolloin kirjanpitäjä ei edes ehdi nähdä valittua kohdetta :smileyangry:

T

Terhi Krutsin

13-10-2017 2:49 pm tekijä Terhi Krutsin

Hei Milja,

kiitos palautteestasi.

Ymmärrän kyllä, että tämän laskentakohdetiedon puuttuminen on eScan-aineiston käsittelynäkymässä on huono ominaisuus, mutta tätä tietoa ei ole ollut ollenkaan eScan-aineiston käsittelynäkymässä, joten tämä ei ole ohjelmistovirhe. Jos tähän näkymään halutaan tehtävän muutoksia, niin tämä tulee lisätä kehitystoiveena: Netvisor-tuoteideointi -osioon.

Mukavaa viikonloppua! Smiley Happy

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin