Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Ongelma ääkkösten kopioinnissa asikaskortilla ja myyntilaskuissa

21-11-2019 4:51 pm tekijä Anonymous

Jos asiakaskortille kopioi nimen, jossa ä- tai ö-kirjaimia muuttaa se kirjaimet lukukelvottomiksi. Sama ongelma toistuu välillä (mutta ei aina) kun myyntilaskuja tehdessä kun tekstiä kopioi selite-riville.  Ilmoitin tästä tukeen ja sain vastauksen
"Olet oikeassa, ääkköset kun kopioi, tulee niiden muoto virheellisesti Netvisoriin ja sen seurauksena verkkolaskujen lähetys voi myös epäonnistua, sillä järjestelmä tulkitsee kopioidun myötä tulleet merkit kielletyiksi erikoismerkeiksi."

Tähän ei ole suunnitteilla muutosta, vaan tuota copy-paste-toimintaa tulisi välttää ääkkösten kohdalla Netvisorissa."

Toiveena olisi että tällaiseen käyttömukavuutta lisäävään seikkaan suunniteltaisiin muutosta. 

 

1 Comment

R

Rane Olsen

22-11-2019 8:18 am tekijä Rane Olsen

Moi Petra,

 

Mielestäni ääkkösten kopioinnissa on merkitystä lähteellä, eli jos kopioit ne jostain sellaisesta lähteestä, missä niiden koodaus on yhteensopimaton Netvisorin käyttämän kanssa, niin ongelmia voi tulla. Testasin tätä kopioimalla tekstiä tältä sivulta ja liitin esim. "Ongelma ääkkösten kopioinnissa" -pätkän asiakkaan nimeksi täysin ongelmitta. Vanha konsti kaikkien ylimääräisten merkintäkielten riisumiseksi on ensin liittää kopioidut tekstit muistioon ja sitten sieltä kopioida ne uudelleen ja sitten liittää ne kohteeseen - muistio ei käsittele kuin pelkkää tekstiä, joten se ottaa kaiken ylimääräisen pois.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin