Aloita uusi aihe
M

Markus Anttonen

Tarkistamattomat tiliöinnit korjaus tekee tositteelle virheen

04-07-2017 2:18 pm tekijä Anonymous (Päivitetty 05-07-2017 tekijä Markus Anttonen)

Moi Tuula

Yritin toistaa tilannetta, mutten onnistunut tässä. Jos menet ennen tätä muutosta kyseisen kuun alv laskelmalle ja katsot tositteet joiden kirjaus ei vastaa alv laskelmaa onko nämä jo valmiiksi siellä? Sinne nimittäin saattaa tulla pyöristyseroista johtuvia sentin pari heittoja alvin osalta. Nämä kirjataan sitten pyöristyseroihin kun alv loppujen lopuksi lasketaan.

Mutta testasin asiaa siis niin, että katsoin ensiksi tositteet mitkä olivat alv laskelmalla linkin valittu ALV -kanta ei vastaa ALV kirjausta linkin takana. Menin sitten lisäämään sellaiselle tositteelle kustannuspaikan, jossa oli alv kirjausta ja se oli linkin tarkistamattomien tiliöintien alla.  Lisäsin kustannuspaikan ja kuittasin tositteen vielä pois tarkistamattomista tiliöinneistä. Tämä ei tullut ALV -laskelmalle linkin valittu ALV -kanta ei vastaa ALV kirjausta taakse sen jälkeen kun tositteelle oli lisätty kustannuspaikka.

1 Comment

A

Anonymous

12-11-2021 7:34 pm tekijä Anonymous

Viimeaikoina tarkistamattomat tiliöinnit kohtaan on tullut kummallinen "ominaisuus".

Kun joudun korjaamaan tositetta esim. lisäämään sille kustannuspaikan niin aina pitäisi muistaa painaa alv nappi On asentoon, muussa tapauksessa kuukauden lopussa alv laskelmalla jokainen korjattu tosite erottaa kohdassa kohdekauden tositteet, joiden riveille valittu ALV-kanta ei vastaa ALV-kirjausta. Sitten menen korjaamaan jokaisen tositteen eli avataan muokkaustilaan, painetaan alv nappi On ja tallennetaan. Tässä ei tositteelle tapahdu mitään muutosta; eihän alkuperäisessä korjauksessakaan kajottu arvonlisäveroon millään tavalla joten mikä ohjelmassa on vikana että näin tapahtuu?

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin