Aloita uusi aihe

Maiju Soljasalo

Ennakonpidätys lisälaskelmalla

30-10-2017 2:23 pm tekijä Anonymous (Päivitetty 09-11-2017 tekijä Anonymous)

Hei Miika,

kiitos kysymyksestä, mikä oli ensimmäisen palkkalaskelman palkanmaksupäivämäärä ja lisälaskelman palkanmaksupäivämäärä?

Ensimmäisen palkkalaskelman tulee olla maksettu tai merkitty maksetuksi, jotta sille voidaan muodostaa lisälaskelma ja tämän ensimmäisen palkkalaskelman ansiot huomioitaisiin ennakonpidätyksen laskennassa.

Tämän lisäksi täytyy huomioida myös palkanmaksupäivämäärä, että ensimmäisen palkkalaskelman palkanmaksupäivämäärä on ennen toisen lisälaskelman palkanmaksupäivämäärää. Mikäli lisälaskelman palkanmaksupäivämäärä on ennen ensimmäisen palkkalaskelman palkanmaksupäivämäärää, ei ensimmäisen laskelman tuloja huomioida lisälaskelman ennakonpidätyksen laskennassa.


A

Anonymous

12-11-2021 7:39 pm tekijä Anonymous

Vuosi on loppupuolella ja tässä vaiheessa on hyvä käydä nopsasti läpi palkansaajien verokorttikertymät.

Huomasin tarkistuksissa epäkohdan erään henkilön kohdalla. Hänellä tuli verokortin tuloraja täyteen palkkajaksolla (muutosverokortti B, eli vuosituloraja) ja Netvisor laskikin oikein ylimenevän osuuden lisäprosentilla. Samalle jaksolle jouduttiin tekemään lisälaskelma unohtuneesta suorituksesta. Tämä lisälaskelma menikin perusprosentilla, vaikka se olisi kuulunut mennä kokonaisuudessaan lisäprosentilla. Miksi näin?

A

Anonymous

09-11-2017 1:29 pm tekijä Anonymous

Kiitos vastauksesta. Päivämäärät olivat samoja sekä ensimmäisellä että lisälaskelmalla. Todennäköisesti tässä on käynyt niin, että ensimmäistä laskelmaa ei ole ehditty laittaa maksuun ennen kuin lisälaskelma on tehty, täytyy jatkossa olla tarkempi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin