Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Helppokäyttöisyys ja itseohjautuvuus

17-10-2016 3:44 pm tekijä Anonymous

Menee aika laajalle skaalalle eikä rajoitu mihinkään tiettyyn osioon. Ohjelman pitäisi pystyä ohjaamaan käyttäjää siten, että asioiden tekeminen ja loppuunsaattaminen onnistuu aina joko samalta sivulta tai sitten järjestelmää tarjoaa linkkiä sivulle, jossa seuraava klikki mahdollisesti pitäisi tehdä. Alla muutamia esimerkkejä:

1. Myyntilaskun tiliöintirivien muutos > pitää myös mennä tositteelle tekemään samat muokkaukset

2. Käyttöoikeudet > pahimmassa tapauksessa pitää muokata viidestä eri paikasta

3. Uusi palkkalaji > palkkalajien kaavojen muokkaukset, lisäys palkkamalliin, muotoilu palkkalaskelmalla ja ties mitä, mitä en ole osannut tässä ottaa huomioon.

Nämä olisivat käyttäjälle helpompia, jos:

1. ...laskun tiliöintirivien muutos joko automaattisesti muokkaisi tositteen tai ehdottaisi tositteen muokkaamista

2. ...käyttöoikeuksien hallinta samalta sivulta, tai jos tarvis, niin muutoksen jälkeen linkki seuraavaan osioon

3. ...palkkalajin luomisesta lähtien ohjeistetut stepit siten, että saadan palkkalaji oikein palkanlaskentaa ja viranomaisilmoituksille. Mielellään jonkinlaiset default-kaavaoletukset, joita pystyisi sitten tarpeen tullen muokkaamaan.


J

Jani Korhola

07-02-2018 10:06 am tekijä Jani Korhola

Hei Jere,

Arkistoin idean sillä se on ollut pitkään avoinna ilman suurempaa kannatusta. Asiat itsessään ovat kuitenkin sellaisia jotka ovat meillä tiedossa ja teemme näihin parannuksia eri projektien yhteydessä. Esimerkkinä tämän vuoden aikana myyntilaskulle tehtävät muutokset laskentakohteisiin tulevat heijastumaan myös tositteelle. Lisäksi käyttöoikeuksien kopiointityökalu helpottaa varmasti käyttöoikeuksien hallintaa.

Työtä toki riittää vielä, mutta teemme näitä pala kerrallaan.

A

Anonymous

19-06-2019 3:17 pm tekijä Anonymous

Käyttöoikeuksien lisäämisessä ja muokkaamisessa on edelleen paljon selkiyttämisen varaa. Vaikka käyttöoikeuksien kopiointityökalu on ollut hyvä edistysaskel, niin edelleenkin käyttöoikeuksia joutuu säätämään aivan liian monesta paikasta eikä ole selkeää ohjeistusta, mitä oikeuksia tulee mitäkin kautta. 

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin