Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Hyvityslaskun kohdistaminen Netvisorissa

03-06-2016 2:57 pm tekijä Anonymous

Miten kirjaan hyvityslaskun oikein Netvisorissa. Sain hyvityslaskun kohdistettua oikeaan laskuun, mutta maksettava summa ja kirjapito pysyivat samana. Kävin korjaamassa maksettavaa summaa ja kirjapitoa vähenettynä hyvityslaskun sumalla. Ei taida olla oikea menettely. Vähentääkö ohjelma maksatustilanteessa itse kohdistetun hyvityslaskun summan?

Olen käyttänyt Netvisoria vasta pari kuukautta, joten kaikki on uutta.


A

Anonymous

08-06-2016 11:02 am tekijä Anonymous

Jos olet kohdistanut hyvityslaskun "kohdista" -toiminnolla, veloituslaskun maksettava summa (ei siis laskun ja kirjanpidon summa) muuttuu siksi, joka laskusta jää vielä hyvityksen jälkeen avoimeksi. Mikäli olet nyt käynyt kohdistuksen jälkeen vielä muuttamassa alkuperäistä laskua, hyvin suurella todennäköisyydellä maksaessasi laskua, se antaa sinulle virhellisen avoimen saldon.

Ainoa selitys jonka itse nyt tässä keksin miten tuo sinun mainitsemasi tilanne olisi mahdollinen, on että jos sinulla on useita välilehtiä auki (kuten itselläni usein), ei tiedot päivity näihin avonaisiin ikkunoihin ilman että näkymää päivittäisi (esim F5).

Täältä löydät yksityiskohtaisemman ohjeen hyvityslaskun kohdistuksesta

A

Anonymous

08-06-2016 7:23 pm tekijä Anonymous

Hei!

Kiitos vastauksesta. Palautin laskun käsittelemättömäksi ja kirjasin laskun uudelleen laskussa olevalla sumalla. En siis vähentänyt hyvityslaskun summaa. Nyt avoinna oleva summa on laskun summa vähennettynä hyvityslaskun sumalla. Mutta suositellaan maksettavaksi summa on edelleen laskun alkuperäinen summa. Kirjanpidon tilit ovat nyt mielestäni oikein. Maksupäivään on vielä aikaan. Ilmoittelen sitten miten kävi.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin