Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Kustannuspaikat tositteelle palkanlaskennassa tehtäessä lisälaskelma

01-09-2016 1:55 pm tekijä Anonymous

Maksoin kuukausipalkkaisille työntekijöille lomarahat elokuussa alkukuusta poiketen normaalista palkkapäivästä. Nyt tein samoille henkilöille kuukausipalkasta palkkalaskelmat ja kustannuspaikat eivät tulleet tositteelle. Kustannuspaikkatiedot on henkilöiden takana ja ko henkilöiden palkoissa käytetään aina samoja kustannuspaikkoja. Jouduin muokkaamaan tositteet manuaalisesti. Eikö kustannuspaikat siis tule tositteelle, kun palkansaajille muodostetaan lisälaskelmat?

1 Comment

M

Minna Seistilä

Visma

06-09-2016 1:57 pm tekijä Minna Seistilä

Hei Mari,

Kun Oletuslaskentakohde on tallennettuna Palkansaajan perustietoihin, niin palkkalaskelmalle muodotuu Jakokäyrä tuon laskentakohteen mukaiseksi, jonka perusteella palkkalaskelman kulut kirjautuvat tositteella laskentakohteille.

Kun muodostetaan lisälaskelmaa, niin Palkkalaskelman lähdetietojen muokkaus -näkymässä on valinta Käytä lähdepalkkalaskelman jakokäyrää uudella palkkalaskelmalla. Tuo valinta vaikuttaa siihen minkälainen Jakokäyrä lisälaskelmalle muodostuu. Mikäli lähdepalkkalaskelma on ollut tavallisuudesta poikkeava esim. maksettu lomarahaa, niin jättämällä täpän pois tuosta valintaruudusta, ohjelma hakee Palkansaajan perustiedoista Oletuslaskentakohteen ja muodostaa siitä Jakokäyrän lisälaskelmalle.

Jos taas lähdepalkkalaskelmalla on esimerkiksi muokattu käsin Jakokäyrää ja sen jälkeen muodostetaan lisälaskelma, jonka Jakokäyrän halutaan olevan samanlainen kuin lähdepalkkalaskelmalla, niin silloin jätetään täppä kohtaan Käytä lähdepalkkalaskelman jakokäyrää uudella palkkalaskelmalla, jolloin Palkansaajan perustiedoissa oleva Oletuslaskentakohde ei vaikuta lisälaskelman Jakokäyrän muodostumiseen.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin