Aloita uusi aihe
V

Virpi Laine

Uuden yrityksen vertailevat saldot tulokseen ja taseeseen

17-07-2015 11:34 am tekijä Anonymous (Päivitetty 21-07-2015 tekijä Virpi Laine)

Hei Timo

Ymmärsin viestistäsi, että olet laatinut yrityksen kirjanpidon toisessa kirjanpitojärjestelmässä toukokuun 2015 loppuun asti. Osto- ja myyntilaskut on kuitenkin käsitelty Netvisorissa huhti- ja toukokuussa, vaikka varsinainen kirjanpito on hoidettu aikaisemmassa järjestelmässä ja Netvisorissa olevat laskut on huomioitu tässä järjestelmässä kirjanpitoon.

Ohjeestamme löytyy tähän vinkkiä: https://netvisor.zendesk.com/hc/fi/articles/201949377-Aloitus-kesken-tilikauden

Eli sinä voit tehdä massamitätöinnin tositteille ajalta 1.4.2015–31.5.2015. Tositteiden mitätöiminen ei poista laskuja järjestelmästä. Tositteiden mitätöiminen ei myöskään muuta laskujen tilaa. Eli laskut, jotka olivat avoinna pysyvät myös sellaisina ja maksetut laskut maksettuina.

Kun syötät taseen alkusaldot järjestelmään, sinun kannattaa huomioida avoimien saatavien ja avoimien ostovelkojen kirjaus. Laskut, jotka ovat avoinna Netvisorissa ja oletettavasi siis myös kirjanpidossasi, tulee kirjata kirjanpidontileille, joita käytetään reskontrien automaattikirjauksissa. Oletusarvoisesti osakeyhtiöissä myyntireskontrassa käytetään tiliä 1701 ja ostoreskontrassa tiliä 2871. Näille tileille kirjaat siis ne saatavat ja velat, mitkä ovat auki tilinpäätöksessä ja Netvisorissa. 

Mikäli kirjanpidossa on myös muita myyntisaatavia ja/tai ostovelkoja (laskuja joita ei ole tehty ja jotka eivät ole auki Netvisorissa) kannattaa nämä kirjata esimerkiksi tileille 1702 tai 2872.  Näin saat selville täsmäytysnäkymästä mahdolliset erot kirjanpidossa ja reskontrassa. Alkusaldojen syötön jälkeen kannattaakin kurkistaa täsmäytysnäkymään, ettei täältä löydy eroja.

Alkusaldojen syöttöön löytyy ohjeistamme myös vinkkiä: https://netvisor.zendesk.com/hc/fi/articles/202326288-Edellisen-kauden-vertailutiedot

Toivottavasti tästä ohjeesta on sinulle apua.

1 Comment

A

Anonymous

12-11-2021 8:08 pm tekijä Anonymous

Olen yrittänyt selvittää miten olisi parasta aloittaa uuden yrityksen kanssa NV:ssa mutta aika huonosti on ohjeita. Yksi pdf löytyy, jossa kerrotaan miten aloitetaan kesken tilikautta mutta se ei minusta vastaa sellaiseen tilanteeseen, jossa on aloitettu NV:n käyttää 01. 04.2015 ja tilikausi päättyy 31.5. Siis  2 kuukautta on ollut NV käytössä. NV otettiin käyttöön ennen tk vaihdetta siksi, että sekä myynti- että ostoreskontraa voidaan käyttää jo ennen uuden tk aloitusta ja niitä käytettiinkin. Jos nyt massamitätöidään nuo huhti- ja toukokuun tositteet niin eikö silloin osto- ja myyntireskontrasta häviä laskut?

 

Syötetäänkö maaliskuun loppuun saldot tileille ja jatketaan siitä kirjanpitoa normaalisti tk:n loppuun ja tehdään tilikauden vaihdeajot?

 

Miten siis olisi parasta aloittaa tai siis jatkaa NV:n käyttöä uudella tilikaudella eli siis varsinaisesti aloittaa NV niin, että tulokseen ja taseeseen saisi ed. tk vertailutiedot?

 

EI ole ongelma syöttää vaikka kaikkien tilien saldoja NV:iin.

 

Yt. Timo

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin