Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Toimittajalle oletustiliönti

11-07-2017 8:24 am tekijä Anonymous

Meille tulee kuukausitain samansisältöinen lasku, joka tiliöidään aina samalla tavalla.

Yritin ohjeista katsoa, miten saan asetettua toimittajalle oletustiliöinnin näille laskuille, mutta en löytänyt.

Löytyisikö teiltä ohjetta...


V

Ville Kuusela

Visma

11-07-2017 10:33 am tekijä Ville Kuusela

Moi Kirsi

Hyvä kysymys ja monella kovin tuttu tilanne, mm. puhelinlaskut, vuokrat, sekä useat muut toistuvat ostolaskut on tosiaan parasta automatisoida niin pitkälle kuin mahdollista ja meillä on siihen ratkaisu olemassa.

Tämä toiminnallisuus uudistuu kesän ja syksyn aikana siten että sääntöjen luonnin osalta tulee lisää toiminnallisuuksia, eli ostolaskujen automatisointi käsittelyn osalta halutaan viedä täyteen 100%!

Voit luoda ostolaskujen osalta erilaisia sääntöjä seuraavin ehdoin.

1. Toimittajakortilta tulee luoda oletustilitöinti toimittajalle, (Linkki löytyy toimittajakortin alaosasta) "toimittajan kirjanpidon tilien hallinnan kautta".

2. Jos kyseessä verkkolasku tai skannattu lasku HUOM! Säännöt eivät siis toimi tilisiirroissa tai laskuilla jotka luodaan järjestelmään manuaalisesti.

3. Säännön luominen ja muokkaaminen vaativat hyväksyjän oikeudet kyseessä olevan toimittajan laskuille.

Sääntöjen luonti tapahtuu kohdasta OSTOT --> Automaattinen käsittely --> "Luo uusi sääntö" jossa voit luoda ja hallita uusia sääntöjä sekä poistaa niitä mitä et enää tarvitse.

Screen Shot 2017-07-11 at 09.47.42.png

Tässä vielä käyttöohjeestamme lisätietoja: Ostolaskujen automaattinen käsittely – Netvisor tukiportaali

Mikäli et vielä käytä sähköisiä ostolaskukanavia?

Täältä löytyy lisätietoa laskujen sähköisestä lähetyksestä ja vastaanotosta: Netvisor tukiportaali

Tähän vinkkinä se että kaikki ostolaskut on mahdolllista lähettää sähköisenä myös itse Netvisoriin mikäli joku toimittaja laittaa sähköpostilla laskuja.

- Jokaisella Netvisorin asiakasyrityksellä on oma yksilöllinen ostolaskujen vastaanotto-osoite ja se on muotoa yrityksen y-tunnus ilman lopun väliviivaa, ja tämä osoite löytyy yrityksen laskutusosoitesivulta.

A

Anonymous

11-07-2017 11:53 am tekijä Anonymous

Ongelma on, että lasku pitää kirjata useammalle tilille.

Kokeilin  tätä jo aikasemmin, mutta saan tuohon sääntöön näkyviin ainoastaan yhden tilin, vaikka valitsin useamman tilin oletustiliksi toimittajan taakse.

Summia en pysty määrittämään lainkaan.

T

Timo Pöntinen

11-07-2017 12:51 pm tekijä Timo Pöntinen

Moikka,

Summaehtojen lisääminen sääntöihin onnistuu kun rastitat tuon "laskun summa" -kohdan jolloin voit määrittää arvot (alle / ylle / väliltä) haluamallasi tavalla. Eli ainoastaan laskut mitkä täsmäävät tähän summaehtoon päätyvät jatkokäsittelyyn tämän säännön perusteella.

Screen Shot 2017-07-11 at 12.41.52.png

Tällä hetkellä automaattinen käsittely osaa tiliöidä kaikki rivit ainoastaan samalla tavalla, eli yhden toimittajan oletustilin perusteella.

Olemme tähän automaattiseen käsittelyyn tekemässä mittavia parannuksia joiden pitäisi olla asiakkailla käytössä tämän hetkisen arvion perusteella kesän loppupuolella. Parannusten jälkeen voit valita tiliöintisäännön pohjaksi aikaisemman laskun jonka perusteella tiliöinti tehdään. Eli kun kyseessä on kuukausittain toistuva lasku, niin riittää että yhden tiliöi käsin kohdalleen, niin seuraavien laskujen laskurivit tiliöidään samalla tavalla säännön perusteella!

// Timo

ping Jani Korhola

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin