Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Tasekirjan etusivulta kadonnut teksti "Pien- ja mikroyritysasetuksen mukainen"

03-05-2017 3:50 pm tekijä Anonymous

Olen maaliskuussa tulostanut tasekirjan ja silloin etusivulla on ollut tuo otsikossa mainittu teksti. Nyt tilintarkastuksessa tulleiden muutosten jälkeen tulostin uudelleen, niin tekstiä ei olekaan? Mistä johtuu ja miten saa takaisin?


A

Anonymous

03-05-2017 4:59 pm tekijä Anonymous

Johtuu Netvisorin viikkopäivityksestä 27.4.​, jossa tämä muutos asetuksiin tehty, ehkä siinä joku järki on jota emme vaan ymmärrä. Takaisin tuon kyseisen tekstin saa mitä ilmeisimmin vain muokkaamalla tilinpäätöksen asetuksia käsin.

R

Rane Olsen

Visma

04-05-2017 7:18 am tekijä Rane Olsen

Moi Teemu,

Syynä muutokseen on ollut tilitoimistokentältä saatu palaute. Vanha otsikko ei kelvannut kaikkiin tilinpäätöksiin, uusi taas kelpaa. Halutessaan voi muokata vanhan tekstin takaisin, jolloin se myös siellä jatkossakin pysyy. Muutos ei vaikuttanut jo tehtyihin tilinpäätöksiin.

A

Anonymous

04-05-2017 2:23 pm tekijä Anonymous

Hyvä Rane!

Taloushallintoliiton ohjeiden  mukaan pitää ilmoittaa, onko tilinpäätös tehty pien- vai mikroyrityksen mukaan. Ja sana välissä tarkoittaa. että molempia noudatetaan, laki edellyttää kertomaan kumman säännöksin noudatetaan pienen vai mikroyrityksen. Taloushallintoliiton ohjeiden mukaan ko. asia ilmoitetaan liitetietojen alussa. Asia on usein pienestä kiinni, kuten kirjanpitäjät usein joutuvat sen asian kanssa tekemisiin. Tähän muutokseen on enemmän vaikuttanut ylemmät "pilkun viilaajat", joiden ohjeita ja neuvoja tilitoimistot noudattavat. Tätä Rane ei tietenkään uskaltanut sanoa.

A

Anonymous

31-05-2017 1:03 pm tekijä Anonymous

Tieto muutoksesta olisi pitänyt tiedottaa selkeämmin kuin pelkästään jossain päivityslistalla. Nyt meni aika monta jo tehtyä ja hyväksyttyä tilinpäätöstä uusiksi.... Aivan turhaa työtä uudelleen tehtynä ja aiheuttaa myös kustannuksia asiakkaille kun tilinpäätökset on PAKKO tuon otsikon takia hyväksyttää sähköisesti uudelleen!!! Yhden asiakasyritykseni tilintarkastaja huomasi asian ja sen jälkeen aloin kaivaa jokaisen asiakkaan tilinpäätöksiä. Onko joku iso tilitoimisto (jolla todella isoja asiakkaita) saanut tämän muutoksen läpi? Valtaosa tilitoimistojen asiakkaista on kuitenkin PMA:n piirissä... ja kyllä se niin on että jos tilinpäätös on tehty PMA:n mukaan niin se teksti siellä pitää näkyä eikä pelkkä tilinpäätös-teksti! Eikö oletus PMA-tekstistä olisi paremmin palvellut suurinta osaa asiakkaita?

A

Anonymous

31-05-2017 5:01 pm tekijä Anonymous

Ranen kuvaama otsikko, joka poistettiin, olisi voinut olla siinä kohtaa kansilehdellä ja lisänä ilmoittaa liitetiedoissa kumpaa niistä noudatetaan. Taloushallintoliiton ohjeiden mukaan riittäisi, että tieto ilmoitetaan vain liitetiedoissa, koska kansilehti ei kuulu tilinpäätökseen. Itse kannattaisin juhlavampaa merkintää tilinpäätöksen kansilehdellä ",  joka oli siinä aluksi. Pien- ja mikroyritysasetuksen mukainen tilinpäätös....

Tässä ei kannata surra asian suhteen, kaikki me teemme virheitä, jotka on vain korjattava. Vastaamme omista tekemistämme. Lainsäädännön muuttuessa käytännöt eivät ole alkuvaiheessa vielä selkiintyneet, kuten tässäkin tapauksessa. Itsellenikin tämä muutos tuli myöhässä, mutta tunnustan, että olimme lukeneet asetuksen ohjeen huonosti. Alkuvuoden koulutuksissa tätä ei korostettu. Lohdutuksena esitän, tarvitseeko kaikkia virheitä korjata, korjataan ne jotka on korjattava vaadittaessa?

A

Anonymous

01-06-2017 9:05 am tekijä Anonymous

Kun nyt menee muutaman asiakkaan tilinpäätös tämän takia uusiksi (niissä pitää nimenomaan olla PMA-merkintä) miten toimitaan? Pitääkö tilinpäätöksen sinetöintiin asti purkaa tämän muutoksen takia? Olen edelleen sitä mieltä, että muutoksesta olisi todellakin pitänyt selkeämmin informoida, varsinkin kun se tehtiin kaikkein kiireisimpään veroilmoitusaikaan.

A

Anonymous

08-06-2017 10:59 am tekijä Anonymous

En ole mielestäni vieläkään saanut ohjetta siihen, miten toimin niiden tilinpäätösten kanssa, jotka menivät tämän tekemänne muutoksen takia uusiksi? Eli mitä teen - täytyykö tilinpäätöksen vahvistus purkaa ja lähettää vielä uudestaan sen hyväksyjille sähköisesti jotta saan etusivulle oikean PMA-tekstin?

J

Jani Korhola

13-06-2017 3:02 pm tekijä Jani Korhola

Hei Marja-Terttu,

Allekirjoitettuja tilinpäätöksiä ei tarvitse lähteä tekemään uudestaan, sillä tuon tekstin puuttuminen ei vaikuta siihen millaisen kuvan sidosryhmät muodostavat ko yritysten taloudellisesta tilanteesta. Tuo teksti olisi hyvä mainita tilinpäätöksen liitetiedoissa, mutta lähtisin tekemään muutoksia vain jos tilintarkastaja tai joku muu virallinen taho sitä erityisesti vaatii.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin