Start et nytt emne
A

Anonymous

Sähköinen allekirjoitus - kutsun uudelleen lähetys mahdolliseksi

05-04-2018 11:12 am tekijä Anonymous

Hei,

palautetta asiakkailta ja meiltä tilitoimistokirjanpitäjiltä - toiveena saada sähköisen allekirjoituskutsun uudelleen lähetys mahdolliseksi. Tässä kevään aikana asiakkaiden kanssa käynyt niin että sähköpostilla lähetetty kutsu on tuhottu ennen sen avaamista. Syynä se, että kutsu näyttää roskapostilta ja/tai virusviestiltä.

Enkä yhtään ihmettele kun otsikon alla jo lukee "this sender failed our fraud detection"

Viimeistään viestin avatessa heittävät sen roskakoriin kun sanotaan näin:

Miksi tai mikä syy on este sille että kutsua yksittäiselle henkilölle ei voisi lähettää uudestaan? Tämä muuten niin kätevä palvelu on kovin herkkä henkilöiden inhimilliseen toimintaan. Saattaa olla että itsekin heivaisin tuollaisen viestin roskakoriin, ellen olisi saanut ennakkotietoa asiasta.

Asiakkailta tullut palaute palvelusta: muuten hyvä ja kätevä, mutta jos joku menee pieleen, koko prosessi kosahtaa siihen.

Voisiko yllä mainitun muutoksen ottaa kehityslistalle?


Tapio Naumanen

18-04-2018 10:07 am tekijä Tapio Naumanen

Hei Kati Leppänen​!

Pahoittelut hieman venyneestä vastausajasta.

Kutsusta voi lähettää tällä hetkellä muistutuksen suoraa Visma Sign palvelun sivujen kautta. Jokaisella yrityksellä on siis erillinen Sign tili ja siellä pystyy myös kutsuja hallitsemaan. Ko. toiminnallisuutta ei vielä löydy Netvisorin sisältä mutta on sinne tulossa, tarkempaa aikataulua en osaa sanoa.

Jos haluatte käyttöoikeuden suoraa Sign tilille niin voidaan katsoa tämä tukitehtävällä läpi.

Varmistin vielä tätä sähköpostin varmennus/tunnistus asiaa niin Signin puolelle on tehty muutoksia sähköpostien lähetykseen ja käsittelyyn viime kuun loppupuolella, joten vastaavia tilanteita ei pitäisi niin herkästi syntyä. Tämä kuitenkin osittain liittyy myös sähköpostipalvelimiin, eli mitä ne tunnistavat luotetuiksi osoitteiksi jne.

Ystävällisin terveisin,

Tapio

A

Anonymous

18-04-2018 1:35 pm tekijä Anonymous

Kiitos vastauksesta Tapio Naumanen​ . Voisitko vielä kertoa, että miten mainitsemasi muistutuksen lähetys Visma Sign-palvelun kautta toimii tilanteessa, jossa tilitoimisto tekee asiakasyrityksen tilinpäätöksestä lähetyksen [Netvisorista käsin] sähköisesti allekirjoitettavaksi.

"Jokaisella yrityksellä on siis erillinen Sign tili" ... tarkoittanee tässä yhteydessä, että tällä asiakasyrityksellä on tämä Sign-tili, jonne mentäisiin hallinnoimaan aineistojen uudelleenlähetyksiä?

A

Anonymous

18-04-2018 3:17 pm tekijä Anonymous

Hei,

kiitos vastauksesta! Uskaltaisin kuitenkin olla sitä mieltä että tilitoimistokirjanpitäjät eivät ole kiinnostuneita hallinnoimaan jokaisen yrityksen erillistä Visma Sign palvelua/tiliä. Kutsun uudelleen lähetys olisi toiveissa saada toimimaan Netvisorista.

Asiakkaat myös itse seuraavat allekirjoitusten tilannetta Netvisorista sähköisen allekirjoituksen kautta. En usko että hekään olisi kovin ilahtuneita jos tätä varten pitäisi kirjautua johonkin toiseen ohjelmaan välillä.

Tapio Naumanen

19-04-2018 9:01 am tekijä Tapio Naumanen

Moi Kuisma,

Kyllä, eli samaan tapaan kuten yllä kuvasin.

Tämän olemme ratkaisseet toistaiseksi nyt niin, että yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö täyttää Visma Sign Forms lomakkeen ja valtuuttaa tällä uuden pääkäyttäjän lisäämisen yrityksen Sign tilille. Täältä uusi pääkäyttäjä pääsee tekemään muistutuslähetyksen.

Nämä tapaukset on parempi hoitaa tukitehtävällä, joten jos näitä tilanteita tulee niin sähköpostia vain tukeen Smiley Happy

Ystävällisin terveisin,

Tapio

Tapio Naumanen

19-04-2018 9:09 am tekijä Tapio Naumanen

Moi Kati,

Totta tuo ja on tiedostettu asia, muistutuslähetyksen lisääminen Netvisorin sisälle on työn alla.

Valitettavasti en tosiaan osaa antaa vielä tarkempaa aikataulua tälle.

Ystävällisin terveisin,

Tapio

A

Anonymous

23-04-2018 2:22 pm tekijä Anonymous

Hei,

Kätevää olisi myös pystyä siirtämään eräpäivää eteenpäin, jos näyttää siltä, että kaikki eivät ehdi määräajassa allekirjoittamaan.

A

Anonymous

24-04-2018 12:51 pm tekijä Anonymous

Hei Tapio,

tässä tapaus eiliseltä, lähetin hallitukselle allekirjoituskutsut (8 henkilöä). Seitsemän henkilön osalta allekirjoitusprosessi meni hienosti mutta sitten kosahti. Yhdellä hallituksen jäsenellä ei syystä tai toisesta ole pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käytössä. Ei käynyt edes mielessä että vuonna 2018 kaikilla ei ole pankkitunnuksia.

Ongelma tässä tapauksessa tuli siitä että tilinpäätöstä ei saa ulos ellei kaikki ole allekirjoittaneet, vaikka seitsemän hallituksen jäsenen allekirjoitukset olisi riittäneet hyvin kevätkokoukseen. Onko tähän tulossa muutosta? Tilinpäätös tulisi saada siinä vaiheessa ulos kun allekirjoituksia on riittävästi.

Aika sirkus tästä prosessista sitten tuli ja tällä kertaa keksittiin kiertotie mutta vaati aika monta sähköpostia ja puhelua. Pahoitteluja ja anteeksipyyntöjä joka suuntaan.

A

Anonymous

14-11-2018 4:06 pm tekijä Anonymous

Hei, 

 

tilinpäätösten aika taas lähestyy, onko sähköiseen allekirjoitusprosessiin tullut mitään parannuksia tässä vuoden aikana? Viikkopäivityksiä kahlasin jonkin verran läpi, mutta en huomannut tästä aiheesta mainintaa. 

 

Kiitos!

A

Anonymous

07-12-2018 8:59 am tekijä Anonymous

Ei sitten ilmeisesti ole tullut mitään parannuksia. Ja on hienoa käydä keskustelua itsensä kanssa ohjelmistotoimittajan keskustelupalstalla!

A

Anonymous

22-01-2019 1:36 pm tekijä Anonymous

Huhuu?! Tilinpäätösten allekirjoitusaika/rumba lähestyy, olisi mukava tietää että onko sähköisessä allekirjoituksessa edelleen samat ongelmat kuin aikaisemminkin. Kävin julkaisutiedotteita läpi ja en huomannut tähän aiheeseen mitään uutta. Onko todella näin?

Logg inn eller Registrér publiser en kommentar