R

Rane Olsen

Tuloveroilmoittamisen deadline lähestyy

20-04-2016 3:23 pm tekijä Rane Olsen

Yhteisön osalta 31.12.2015 päättyneen tilikauden veroilmoituksen viimeinen jättöpäivä on maanataina 2.5.2016.

 

Tuloveroilmoituksen liitteet tulee tallentaa Tilikausiarkistoon, jotta ne voidaan valita mukaan lähetettävälle ilmoitukselle. Kun tilinpäätös koostetaan tilinpäätöksen toiminnolla, niin järjestelmä sinetöi ko. tilikauden ja arkistoi tilinpäätösraportit automaattisesti tilikausiarkistoon. Käyttäjänä voit kuitenkin tallentaa aineistoa tilikausiarkistoon myös itse. Huom. Tyypitä aineistot joko "Tilinpäätösaineisto" (käytettävissä ennen Sinetöintiä) tai "Tilikauden liitetiedosto", sitten ne ovat poimittavissa veroilmoituksen liitteiksi.

 

Ennen kuin lähetät tuloveroilmoituksen, niin varmista että kaikkien verolomakkeiden tila on "Valmis".

Käsittelemättömiä ja kesken olevia lomakkeita ei voida lähettää, siitä seuraa ohjelmavirhe.

 

Mikäli jokin lomakkeista (tai jokin liite) jää lähettämättä, lisää ja täytä se, merkitse valmiiksi ja lähetä kaikki veroilmoituksen lomakkeet ja liitteet verottajalle uudelleen. Viimeisin lähetys on se, joka jää verottajalla voimaan. Osittaisia ilmoituksia ei voi Netvisor-palvelusta lähettää.

 

Jos yrityksen yhtiömuoto on väärä, niin sen muuttamiseksi tarvitaan Netvisor-tuen apua. Ennen yhtiömuodon muutosta kaikki poimitut verolomakkeet tulee poistaa. Yhtiömuodon muutoksen jälkeen lomakkeet poimitaan yritykselle takaisin, täytetään, tarkistetaan, merkitään valmiiksi ja lähetetään.

 

Mikäli mahdollista, pyri lähettämään veroilmoitus hyvissä ajoin ennen ruuhkahuippua. Verottajan palvelin voi ruuhkan vuoksi lakata hetkellisesti vastaamasta palvelupyyntöihin. Tämä näkyy useimmiten käyttäjälle virheilmoituksena "Tapahtui odottamaton ohjelmavirhe".

 

Mikäli Katso-kirjautumisessa on ongelmia, niin tarkasta ettei salasanassa ole skandinaavisia merkkejä. Jos näitä on, niin vaihda salasana ja kokeile kirjautua uudelleen.

 

Mikäli yhteyttä verottajaan ei Netvisorista toistuvista yrityksistä huolimatta saada, niin voit ladata tuloveroilmoitusaineiston suoraan käyttöliittymästä omalle tietokoneellesi ja toimittaa sen eteenpäin esim. Ilmoitin.fi -palvelun kautta. Verolmoittamisen toiminnon päänäkymässä käytännössä rastitetaan halutut verolomakkeet ja sitten painetaan nappia "Muodosta ja lataa aineisto". Huom. Muista lähettää verottajalle myös mahdolliset liitteet.

 

Tuloveroilmoittaminen – Netvisor tukiportaali

Tilikausiarkisto – Netvisor tukiportaali

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar