Starta ett nytt ämne
A

Anonymous

Veroilmoituslomakkeille summarivit

15-03-2018 8:52 am tekijä Anonymous

Saisiko veroilmoituslomakkeille myös summarivit. Ainakin lomakkeen 62 joutuu joka kerta syöttämään käsin, mieluummin toivoisin että summat tulisivat suoraan kirjanpidosta, tämänhän pitäisi olla sähköistä. Jos taas joutuu tekemään manuaalisesti niin voisi ainakin olla laskentakaavat; kun tallentaa pitkiä numerosarjoja niin virheitä voi tulla ja laskukoneella tarkistuskin on mielestäni turhaa. Siis kun syötetään alkusaldo, lisäykset, vähennykset, poistot niin loppusaldossa voisi olla kaava jossa ohjelma laskee loppusaldon.


A

Anonymous

15-03-2018 1:50 pm tekijä Anonymous

Verolomakkeissa olisi vielä todella paljon säädettävää. Todella pienellä prosentilla lomake on kerralla oikein kun haet arvot suoraan kirjanpidosta ja kun joudut summia muuttelemaan, niin myös yhteensä-rivit voisivat automaattisesti laskea muutokset, ettei se mene niin että käyttäjä joutuu ensin poistamaan kaavan yhteensä-riveiltä ja naputtelemaan oikean summan käsin siihen tilalle. Sama voiton/tappion kanssa, senkin joudut naputtelemaan käsin jos ja kun kaikkia arvoja ei tuoda oikein kirjanpidosta. Poistolomakkeelle nimenomaan tuo loppusaldo on varmaan se minkä sinne voi lisätä, muutenhan se on aika käsityötä lähteä jokaisen käyttäjän määrittelemään minkä tilin summan haluaa mihinkin kohtaan. Kannattaisi katsoa mallia vaikkapa Tikonin eTilinpäätöksestä, siellä toimii kaavat ja lukujen haku kirjanpidosta pääasiassa oikein harvemmin joutuu muutoksia tekemään, toisin kuin Netvisorin keskeneräisen automatiikan takia suurimpaan osaan ilmoituksista joutuu tekemään niin paljon käsityötä että osan ilmoituksista tekisit nopeammin vaikka Omaverossa. Ehkä tämä korjataan jollain vuosikymmenellä, taas tämänkin vuoden kohdalla on jo liian myöhäistä ja tuskin on kovin korkealla Netvisorin kehityskohteissa kun eihän tällainen kehitys kiinnosta kyseisen putiikin ihmisiä.

A

Anonymous

15-03-2018 2:53 pm tekijä Anonymous

Yhden kerran olen saanut veroilmoituksen tehtyä niin, että sitä ei ole tarvinnut oikaista, muulloin aina on jäänyt korjattavaa. Mm. konserniavustukseen menee toisinaan mitä sattuu (mm. rakentamispalveluostoja, poistoja...) ja poistojen verovähennettävä kenttä meillä ainakin on melkein aina tyhjänä.  Veroilmoitus tulisi voida tulostaa verohallinnon lomaketta vastaavaan PDF muotoon, jotta ilmoituksen tarkastaminen olisi helpompaa.  Minkälaisen tulosteen annatte jos asiakas haluaa kopion ilmoituksesta?

Käytännössä olen todennut, että verohallinnon palvelussa tai vaikkapa OpusCapitan kautta tehtynä veroilmoituksen teko sujuu keskimäärin paljon nopeammin kuin Netvisorin avulla.

A

Anonymous

24-03-2018 8:10 pm tekijä Anonymous

Veroilmoituslomakkeiden osalta mm. poistoihin liittyen on käyty keskustua siitä, pitääkö kp poistot automaattisesti ilmoittaa myös verotuksessa vähennettävinä vaiko ei.  Kun pääveroilmoitukselle merkitään poistoja, tulee aina täyttää lomake 62.

Ehdotan, että mm. lomakkeelle 6B kpidon poistot tulevat myös verotuksen poistoiksi aina silloin kun lomakkeelta 62 ei muuta johtu. Jos sen sijaan lomakkeella 62 ilmoitetaan toisin, siirtyy tuo korvaava tieto pääverolomakkeelle.

Kun molemmat veroilmoituslomakkeet on täytetty, on olemassa tieto poistojen oikeasta määrästä myös verotuksessa eikä ole tarpeen manuaalisesti puuttua ilmoituksen sisältöön.

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar