Starta ett nytt ämne
A

Anonymous

Miksi Netvisor ei saa hitausongelmaa ratkaistua?

12-04-2018 12:26 pm tekijä Anonymous

Jälleen Netvisor pätkii todella pahasti. Hitausongelma on jo tiedostettu ainakin vuoden ajan ja korjauksia luvattu. Mitään ei ole huomannut tapahtuvan, vaan Netvisorissa ollut hitaus- ja pätkimisongelmia taas jatkuvalla syötöllä. Nyt etenkin tilinpäätös/alv-aikana ohjelma pätkii jatkuvasti ja yhteydet katkeilee. Työnteosta ei tule mitään, kun joutuu odottamaan joka klikkauksen jälkeen "donitsin" pyörimistä useiden sekuntien ajan ennen kuin mitään tapahtuu. Onko tämä ohjelma tehty vain "nakkikioskeja" varten, kun työnteosta ei tunnu tulevan mitään. Miksi Netvisor ei saa hitausongelmaa ratkaistua? :smileydevil:


A

Anonymous

12-04-2018 1:35 pm tekijä Anonymous

Kun nyt edes myöntäisivät että on ongelmia. Suurin osa ajasta kun on sitä samaa laulua, että ei meillä mitään havaittavaa hitautta ole. Ei sitä hitausasiaa ehdi ratkaisemaan kun pitää koko ajan hioa jotain joutavia ulkonäön freesauksia käytettävyyden kustannuksella.

A

Anonymous

13-04-2018 9:27 am tekijä Anonymous

Meillä oli aiemmin Netvisor Visma Passelin kautta ja ihmettelin silloin tätä valitusta hitaudesta, koska itse en havainnut mitään tökkimistä.

Vähän aikaa sitten siirryimme Visma Solutionsin alle ja nyt on tökkinyt välillä pahasti. En tiedä onko sattumaa tai johtuuko tilinpäätös kaudesta, mutta tällaisen huomion olen tehnyt.

A

Anonymous

13-04-2018 9:29 am tekijä Anonymous

Voisko hitausongelman ratkaista niin että ostaa kymmenkertaisen kaistan nykyiseen verrattuna? Ei tarvitsisi Vismankaan päässä vähään aikaan käsitellä näitä valituksia...

T

Timo Pöntinen

13-04-2018 10:18 am tekijä Timo Pöntinen

Hei,

Kiitos palautteestanne. Otamme sen vakavasti ja haluamme saada teidän sekä muiden kokemuksenne palvelun kanssa paremmaksi.

Olemme viime syksystä lähtien suunnitelleet ja tehneet isompia uudistuksia ja päivityksiä palvelun taustalla suorituskyvyn parantamiseksi. Näistä viimeisimmät liittyy kapasiteetin kasvattamiseen ja vanhempien palvelimien korvaamiseen uudemmilla mitkä pyrimme saamaan tuotantoon kevään aikana. Tässä kapasiteetin lisäämisessä olemme olleet liian myöhässä kuorman kasvamisen suhteen.

Valitettavasti isojen muutostöiden yhteydessä on ollut myös normaalia enemmän käyttökatkoja tai vastaavia häiriöitä mitkä ovat johtuneet meidän virheistä.

Vaikka olemme saaneet palvelun keskimääräistä suorituskykyä paremmaksi käyttäjille ja pitkän aikavälin trendi on oikean suuntainen, on palvelussa edelleen alueita mitkä ovat aivan liian hitaita ja päivittäistä vaihtelua on liikaa. Varsinkin tilanteissa joissa tapahtumamäärät ovat isompia voi moni raporttisivu olla hidas.

Screen Shot 2018-04-13 at 10.08.55.png

Ohessa näkyy viikottaiset keskiarvot sivujen latausajoissa suhteessa kuormaan. Kuten kuvaajastakin näkyy niin viime viikot ovat olleet keskimääräistä hitaampia. Huhtikuun osalta keskiarvo sivulatauksissa on ollut n. sekunnin luokkaa kun koko alkuvuoden ollaan oltu kuukausittaisissa keskiarvoissa 0.8 sekunnissa tai alle.  Pyrimme palauttamaan tilanteen takaisin paremmalle tasolle mahd. pian.

Tällä hetkellä kartoitamme yleisen suorituskyvyn lisäksi myös yksittäisiä hitaustilanteita, sivuja tai raportteja mitkä ovat toistuvasti hitaita. Esimerkiksi tilinpäätöksen yhteydessä on vielä monia tälläisiä raportteja tai sivuja mitkä ovat normaalia hitaampia ja varmasti vaikuttaa käyttökokemukseen ja käytön sujuvuuteen.

Priorisoimme näiden optimointia pääosin sen perusteella miten paljon niillä on käyttöä.

Pahoittelen aiheutunutta vaivaa. Voin kuitenkin vakuuttaa, että haluamme nostaa koko palvelun suorituskykyä jatkuvasti paremmalle tasolle ja teemme asian eteen päivittäin töitä.

// Timo Pöntinen

T

Timo Pöntinen

13-04-2018 10:21 am tekijä Timo Pöntinen

Hei Joel,

Palvelun käytössä ei ole eroja onko asiakkuus Visma Passelin vai Visma Solutionsin kautta. Toisen vastaukseni kuvaajasta näetkin, että nyt viime viikkoina on käyttö ollut hieman hitaampaa kuin mitä aiempina kuukausina keskimäärin. Osittain tämä johtuu "ruuhka-ajasta", mutta osittain myös siitä että kapasiteetin lisäysprojektimme ovat edenneet hieman odotettua hitaammin. Lisäksi palvelussa on edelleen useita vanhempia raportteja joiden suorituskyky ei ole odotetusti skaalautunut kuorman mukana ja niiden uusimista meidän pitää priorisoida aiempaa korkeammalle.

// Timo Pöntinen

A

Anonymous

13-04-2018 10:31 am tekijä Anonymous

Kiitos rehellisestä vastauksesta!

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar