Starta ett nytt ämne
A

Anonymous

Tilikuokkien 4000 ja 1501 käyttö

17-03-2021 2:11 pm tekijä Anonymous

Kysyisin seuraavaa...

Normaalisti, kun ostan tavaraa myyntiin kirjaan sen tilille 4000, kun taas ostan aineita ja tarvikkeita esim pesuaineita, ruuveja, muttereita jne... , joita tarvitsen toiminnassani, niin kirjaanko ne tillille 1501 Aineet ja tarvikeet?


A

Anonymous

18-03-2021 1:04 pm tekijä Anonymous

En haluaisi olla mitenkään ilkeä, mutta suosittelisin ammattitaitoisen kirjanpitäjän käyttämistä. 4000 on tulostili ja 1501 tasetili, ensimmäinen asia olisi ymmärtää näiden ero. 1501 kertoo tilinpäätöksessä paljonko sinulla on varastossa aineita ja tarvikkeita joita tarvitset vaikka tuotteen x valmistamiseen.  Myyntiin ostetut tuotteet menevät taseen varastoon, jos on myymätöntä varastoa tilikauden päättyessä, tarvikehankinnat menevät tulokseen.

A

Anonymous

19-03-2021 9:56 am tekijä Anonymous

Vaikka varastokirjanpitokin olisi Netvisorissa ei ohjelma tue varaston käsittelyä  siten kuin se parhaimmillaan voisi tehdä. Varaston muutos pitää kirjata manuaalisesti kuukausittain jos kirjanpidon halutaan olevan ajan tasalla edes tuolloin.  Joissain (isommissa) järjestelmissä ostot kirjataan suoraan varastoon eikä niissä kaikissa ole edes tuloslaskelman tiliä varaston muutos. 

 

Kun tuotteet kirjataan suoraan varastoon, ne ovat siellä kunnes ne on myyty ja ohjelma itse purkaa varastoa myynnin perusteella ostoksi. Tuloslaskelman myynnit ja ostot vastaavat aina toisiaan ja  tulos on ajan tasalla.  Tämä olisi hyvä ominaisuus myös Netvisorissa, koska ainakaan tilitoimistossa kirjanpitoa tehtäessä ei Netvisorin ilmoittamaa varaston arvoa voida kirjailla kesken kuukauden. Vasta loppuun saatettu kuukausi kertoo kuukauden oikean tuloksen ja sitä ennen kirjanpito näyttää ihan mitä sattuu. Hyvä lisä Netvisorissa olisi mahdollisuus ohjelmallisesti päivittää varaston arvo raporteille koska tieto on olemassa.  Esim. tuloslaskelma valinnalla "huomioi varaston muutos".

 

Ko, ominaisuus kuitenkin vaatisi perustavaa laatua olevan muutoksen koko ohjelmistoon ja sittenkin se tulisi olla valinnainen nykyisen kirjaustavan kanssa.

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar