Starta ett nytt ämne
A

Anonymous

Myyntireskontran asiakastiedoista kysymys

04-08-2017 12:29 pm tekijä Anonymous

Miten on järkevin tallentaa myyntireskontran asiakastiedot silloin kun asiakas on Suomalainen yritys jonne toimitetaan tavarat tai palvelu, mutta laskutusosoite on emoyhtiölle Ruotsiin?

1 kommentar

A

Anonymous

07-08-2017 1:00 pm tekijä Anonymous

Hei Tuula,

kiitos viestistäsi!

Tällöin uutta asiakasta perustettaessa laskutusosoitteeksi laitetaan ruotsalaisen emoyhtiön laskutusosoite. Maa on ratkaiseva tieto ko. asiakkaalle muodostettavien laskujen oletustiliöinnissä ja ALV -käsittelyssä. Järjestelmä käyttää asiakkaan maan mukaista kirjanpidon oletusmyyntitiliä ja käsittelee ALV:n maatiedon mukaan (kotimainen, EU ja EU:n ulkopuolinen).  

Tässä on hyvä ottaa huomioon, että mikäli asiakkaan laskutusosoite on kotimaan ulkopuolella, mutta kyseessä on kuitenkin Suomessa ALV- velvollinen yritys, voidaan myyntilaskulle pakottaa kotimainen alv-käsittely seuraavasti:

1. Avataan asiakaskortti ja sieltä "Lisätietojen muokkaus" -välilehti ja asetetaan verotuskäsittelyksi "Kotimaan mukainen ALV- käsittely". Tämä kannattaa tehdä, jos myynti on jatkuvaa näillä ALV- kriteereillä.

2. Vaihtoehtoisesti, mikäli myynti on satunnaista näillä ALV- kriteereillä, asetetaan Verotuskäsittely suoraan laskulle. Tästä löytyy kattavampi ohjeistus Uuden laskun luominen- ohjeesta.

Toimipaikaksi voi laittaa esimerkiksi suomalaisen yrityksen.

Aiheeseen liittyviä ohjeita

Uuden asiakkaan luominen – Netvisor tukiportaali

Asiakaslistaus – Netvisor tukiportaali (erityisesti Lisätietojen muokkaus-kohta)

Uuden laskun luominen – Netvisor tukiportaali

Aurinkoista päivänjatkoa!

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar