Starta ett nytt ämne
A

Anonymous

Miten voin varmistaa, että käänteisen alvin lasku menee oikein alv ilmoitukselle?

10-12-2015 1:25 pm tekijä Anonymous

Miten kirjaan käänteisen alvin laskun ja tarkistan että on mennyt ilmoituksella oikein?


A

Anonymous

10-12-2015 4:58 pm tekijä Anonymous

Jos kirjanpidon tilin alv-tunniste on oikein, ja olet käsitellyt tositteen muiden sääntöjen mukaisesti, itselläni se on kyllä mennyt ihan oikein aina.
Ohjekirjassa hakusanalla Arvonlisäveron käsittely ja ALV-tunnisteet – Netvisor tukiportaali löydät alv-tunnisteet ja milloin mitäkin käytetään.

Jos tarkoitat rakentamispalvelun alvia on siinä ihan omat alv-tunnisteet RAOS, EVRO ja RAMY. Näiden ohjeistukset löytyy edellä mainitusta ohjeesta.
Itse käytän näiden kohdalla omaa kirjanpidon tiliä ostojen ja myyntien puolella, helpottaa mm tarkistamista huomattavasti.

Mikäli olet epävarma siitä, että luvut tulevat alv-laskelmalle oikein, voit myös kesken kautta esikatsella alv-laskelman, jolloin näet että raportilta mihin mikäkin alv on kirjautunut. Tehdessäsi alv-laskelmaa, laita täppä kohtaan "näytä tilisaldot" niin näet tileittäin mitä minnekin on kirjattu. Huom! Älä kuitenkaan paina "kirjaa alv ja pyöristysero" koska tällöin lukitset kauden ja se ei ole tarkoitus.

H

Heidi Stranden

10-12-2015 5:16 pm tekijä Heidi Stranden

Hei Helena,

Taru jo vastauksessaan kertoikin alv-tunnisteista ja niiden käytöstä. Jotta esim. ostolaskulla käänteinen alv tulee käsitellyksi pitää oikean alv-tunnisteen lisäksi alv-prosentti olla kirjauksessa mukana. Esimerkiksi jos ostolaskulla on ostettu työtuoleja EU:n alueelta on alv-tunniste EUOS ja alv-prosenttikentässä tavaran mukainen alv-prosentti eli tässä tapauksessa 24%. Jos työtuolit esimerkiksi lahjoiksi, jolloin yritys ei saa vähentää alv:tä käytetään koodia EVTO ja alv-prosenttina 24%.

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar