Starta ett nytt ämne

Laura Sainio

Toistuvaislaskutus/sopimuslaskutus ja valuuttakurssit

26-02-2018 11:08 am tekijä Anonymous (Päivitetty 14-06-2018 tekijä Laura Sainio)

Hei Christel!

Vanha toistuvaislasku-toiminto on tosiaan sen verran yksinkertainen että se ainoastaan kopioi pohjalaskun tiedot, ja tämä aiheuttaa juuri noita ongelmia joista kerrot. Nämä puutteet ovat syy siihen, että toistuvaislaskutus ajetaan alas ja sopimuslaskutus parannetaan siihen kuntoon, että se kattavasti korvaa toistuvaislaskutuksen.

1. Valuuttatukea ei vielä ole julkaistu sopimuslaskutukselle mutta se tullaan julkaisemaan tämän vuoden aikana. Kun tämä julkaistaan, niin:

- Palvelukorille voidaan asettaa valuutta

- Palvelukorin laskuilla käytetään laskun muodostamishetken valuuttakurssia.

2. Kaikki sopimuslaskutus-toiminnolla tehdyt laskut hakevat asiakastiedot laskun muodostamishetkellä asiakaskortilta. Eli vastaavia ongelmia kuin toistuvaislaskutuksessa ei tule laskutusosoitteiden kanssa. Tuotteiden kanssa toimitaan samoin, eli tuotetiedot haetaan tuotekortilta, ei pohjalaskulta kuten toistuvaislaskussa.

3. Laskutuskausimerkinnöistä: sopimuslaskutuksessa laskutuskausi näkyy myös ensimmäisellä laskulla. Tämä siksi, että varsinaista pohjalaskua ei tarvitse muodostaa, vaan kaikki laskut muodostuvat palvelukorin tietojen perusteella.

1 kommentar

A

Anonymous

12-11-2021 8:11 pm tekijä Anonymous

Kurssitappiot ovat olleet meillä suurena haasteena jo pidemmän aikaa.

Emme ole löytäneet tähän syytä.

Nyt sattumalta huomasin eilen, että toistuvaislasku käyttää samaa kurssia millä ekalasku on luotu systeemiin.
Tämä tuli eteen kun jouduin tekemään asiakkaalle uuden laskun vaan sen vuoksi että laskutusemaili oli muuttunut.

97  meidän laskuista ovat toistuvaislaskuja ja monessa eri valuutassa, tulevaisuudessa sopimuslaskuja.

1. Onhan otettu huomioon sopimuslaskuissa että laskutuksessa aina käytettään päivän kurssia.

2. Onko sopimuslaskupohjaluotu niin että se aina ottaa huomioon asiakastietojen muuttumiset ILMAN että joutuu kaiken luomaan alusta uudestaan. Eilen jouduin Bonnierin uusien laskutusosoitteiden vuoksi luomaan uudet laskut neljälle. Sekä parille muulle joilla oli muita muutoksia.
Tämä on huono juttu myös siksi että silloin asiakas taas yhden kuukauden aikan a ei näe mihin kuukauteen lasku liittyy. Toistuvaislaskuissa %v %kk - toiminto näkyy vsta seuraavassa laskussa.

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar