Start a new topic
t

tiina.ukkonen@visma.com

Liikevaihtoluokkien päivitys kesäkuu 2020

28-05-2020 8:37 am posted by tiina.ukkonen@visma.com

Hei,

 

Ensimmäisessä osassa nyt kesäkuussa päivitetään yritykset, joiden vuoden 2019 liikevaihto saatiin Asiakastiedosta 31.5. mennessä. Kytkemme päivitystyökalun päälle 3.6. niille yrityksille, joiden Netvisorin ja Asiakastiedon liikevaihdot erosivat toisistaan. Työkalu tulee näkyviin KH-oikeuksilla varustetulle henkilölle, kun hän kirjautuu yritykseen, jonka liikevaihtoluokat eroavat toisistaan.

 

Työkalun ohjeet: Työkalu näyttää tältä.

 

127878_pastedImage_6.png

Linkistä pääsee vielä tarkistamaan edellisen päätetyn, vahvistetun tai sinetöidyn tilikauden liikevaihdon tuloslaskelmalta. Alasvetovalikosta valitaan oikea liikevaihtoluokka ja vahvistamalla tiedot päivittyvät automaattisesti Netvisoriin. Mikäli tuntuu, ettei ole oikea henkilö ilmoittamaan tietoja tai on todella kova kiire juuri sillä hetkellä, niin toisesta napista pääsee pois työkalusta. Jompaa kumpaa nappia täytyy painaa, jotta pääsee eteenpäin.

 

Työkaluun pääsee myöhemmin takaisin etusivun widgetistä, joka näyttää tältä:

127879_pastedImage_16.png

 

 

Työkalu on auki 25.6. asti, joten päivitykset pitää tehdä ennen sitä.

 

NV liikevaihtoluokkien päivitys 2020 FAQ

 

Miksi liikevaihtoluokkia pitää päivittää?

Netvisorin hinnoittelun kuukausimaksu perustuu yrityksen liikevaihtoon. Hinta laskee tai nousee liikevaihtoluokan mukaan. Liikevaihtoluokkien päivitys tehdään vuosittain (kesäkuu ja syyskuu), kun edellisen tilikauden tilinpäätökset on vahvistettu ja tiedot ovat julkisesti saatavilla.

 

Mihin yrityksen liikevaihtoluokan tulisi perustua?

Yrityksen liikevaihtoluokan tulee perustua edellisen tilikauden vahvistettuun tilinpäätökseen. Avaamme vaihtotyökalun yrityksille, joiden edellisen vuoden liikevaihto on vahvistettu ja on saatavilla julkisesti. Tarjoamme työkalun avulla helpon tavan ilmoittaa vaihtuva liikevaihtoluokka.

 

Milloin muutos astuu voimaan?

Liikevaihtoluokan muutos on voimassa ilmoitusajankohdasta ja vaikutus näkyy seuraavassa laskutuksesssa.

 

Onko tämä sama asia kuin hintojen nosto?

Ei, kyseessä on sopimusehtoihin perustuva päivitys. Esimerkiksi 2020 päivitys koskee alle 10% Netvisoria käyttävistä asiakkaista, joista osalla hinta nousee ja osalla laskee. Avaamme työkalun aina kaikille yrityksille riippumatta siitä vaikuttaako liikevaihtoluokan muutos asiakkaan maksamaan hintaan laskevasti vai nostavasti.

 

Liikevaihtomme on laskenut Covid-19 vaikutuksesta, voinko laskea liikevaihtoluokkaa?

Valitettavasti liikevaihtoluokkaa ei voi muuttaa perustuen Covid-19 vaikutukseen tänä vuonna, koska muutoksen tulee perustuen edelliseen vahvistettuun tilinpäätökseen. Vuonna 2020 mahdollisesti laskenut liikevaihto realisoituu vuoden 2021 liikevaihtoluokkien päivityksessä.

 

Kiitos yhteistyöstä ja aurinkoista kesää!

Login or Signup to post a comment