S

Sonja Kukkula

Palkansaajan tuonnin resurssiin (emloyee.nv) uusia muutoksia tulorekisteriin liittyen

22-01-2019 9:27 am posted by Sonja Kukkula

Resurssiin employee.nv lisättiin uusia kenttiä ja päivitettiin hyväksyttäviä arvoja vastaamaan tulorekisterin vaatimuksia. 

 

Työsuhteen päättymisen syykoodit tulorekisterin mukaisiksi

Työsuhteen päättymisen syykoodit päivitettiin vastaamaan tulorekisterin vaatimuksia. HUOM! Vaatii päivityksiä lähettävässä järjestelmässä, jos käytössä on tulorekisterin myötä vanhentuneita koodeja. Rajapinta palauttaa virheen ja listan hyväksytyistä koodeista, jos yritetään tuoda muita kuin hyväksyttyjä koodeja. Tähän ratkaisuun päädyttiin, koska halutaan välttää asiakkaiden ylimääräistä työtä. Vanhanmalliset koodit tulisi muuttaa joka tapauksessa käsin Netvisorissa. Koodia 13 eli “Muu syy” voi käyttää, jos mikään muu ei sovi. Nämä koodit poistuivat käytöstä:

1 = Normaali työsuhteen päättyminen
3 = Työntekijän kuolema
7 = Työsuhteen päättyminen koeaikana
8 = Työsuhteen purkaminen
9 = Yrityksen konkurssi
10 = Yrityksen omistajan vaihtuminen

Sallitut arvot on listattu rajapinnan dokumentaatiossa. Jos yrityksessä on käytössä vanhoja koodeja, näkyvät ne käyttöliittymässä  disabloituina. Näitä ei kuitenkaan pysty enää tallentamaan uudelleen lisäyksen tai editoinnin yhteydessä.

 

Uusia tulorekisterin myötä tulleita tietoja mukaan rajapintaan


Päivityksessä lisättiin tulorekisterin myötä tulleita uusia tietoja käytettäväksi suoraan rajapintaan. Tulorekisteri-ilmoituksissa nämä tiedot ovat pakollisia. Rajapintaan nämä lisättiin vapaaehtoisina. Näitä kannattaa käyttää mahdollisuuksien myötä aina kun tieto löytyy lähettävästä järjestelmästä. Jos tietoa ei ole saatavilla, asiakkaan tulee tiedot päivittää Netvisoriin käsin. 

  • Palkansaajan lisätietoihin uusia arvoja 

    • Urheilija
    • esiintyvä taiteilija
    • osakasasemassa maksajaan

Työsuhteen tietoihin lisättiin uusia kenttiä.

  • Lisättiin työntekijän tilityspisteiden määritykset

    • työeläkevakuutuksen tyyppi
Login or Signup to post a comment