S

Sini Alamäki

Tulorekisteri etenee lainsäädännössä ja Netvisorissa

06-10-2017 3:29 pm posted by Sini Alamäki

Tulorekisteri tulee helpottamaan työnantajien raportointitaakkaa eri viranomaisille ja tehostamaan palkanlaskennan arkea. Netvisorin tuotekehityksessä muutos tulee vaatimaan paljon työtä, mutta lopputulos tulee olemaan kaiken tuon työn arvoinen. Onhan asiakkaidemme tehokas arki meidän työn keskipisteessä.

Hallituksen esitys laeiksi tulotietojärjestelmästä (HE 134/2017) eli tuttavallisemmin tulorekisteristä julkaistiin eilen. Tämän myötä lainsäädäntöä tullaan muuttamaan jo pitkään työstetyn tulorekisterin mahdollistamiseksi. Valtiovarainministeriöntiedotteen voit lukea oheisesta linkistä: Tulorekisteri yksinkertaistaa palkkatietojen ilmoittamista - Artikkeli - Valtiovarainministeriö

Muutos tulee helpottamaan huomattavasti ilmoittamiseen liittyvää byrokratiaa asiakkaillemme. Täällä Netvisorin tuotekehityksessä uudistukseen liittyvät toimet ovat jo työn alla. Tulorekisterihankkeen dokumentaation perusteella ollaan tekemässä määrittelytyötä ja suunnitelmia. Tulemme myös hyödyntämään yhteistyötä koko konsernin tasolla, jotta jokaisen tuotteen ei tarvitse käydä muutostyötä läpi koko sen laajuudessaan. Muutokset tulevat näkyviin asiakkaillemme pikkuhiljaa vuoden 2018 aikana ja tiedotamme näistä kun muutokset konkretisoituvat. Olemme hyvin valmiina uuteen ilmoittamismenettelyyn kun se otetaan käyttöön.

Tulorekisteri on ilmoitusjärjestelmä, joka tulee korvaamaan 2019 alusta muut palkkojen ilmoittamisen keinot eri viranomaisille ja muille tahoille. Ilmoittaminen tulee tapahtumaan reaaliaikaisesti kustakin palkansaajan maksutapahtumasta. Käytäntö korvaa mm. palkkojen vuosi-ilmoituksen ja oma-aloitteisten verojen työnantajasuoritusten ilmoittamisen verottajalle, palkkatodistuksen sekä useita muita ilmoituksia. 

Login or Signup to post a comment