S

Sini Alamäki

Lomaoikeuden hallinta uudistuu

26-05-2016 4:26 pm posted by Sini Alamäki

Julkaisemme tänään uudistetun lomaoikeuden hallinnan. Muutos on osa laajempaa lomalaskennan uudistamista ja työ lomalaskennan käsittelyn uudistamiseksi jatkuu.

 

Sivulla asetetaan jatkossakin lomiin liittyvät kertymäsäännöt sekä lomaprosentti. Työssäoloehto on muutettu palkkamallikohtaisesta asetuksesta palkansaajakohtaiseksi ja sen asettaminen tänne lomaoikeuden hallintaan. Lomakertymäsääntöjen asettamissivu on myös muutettu.

 

Muutos astuu voimaan automaattisesti eikä käyttäjän tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä voidakseen hyödyntää uudistuksia.

 

Lomaoikeuden hallinta

 

Lomaoikeuden_hallinta1.png

Lomaoikeuden hallinnassa kertyvät päivät ja lomaprosentti asetetaan jatkossa aina kertymäsäännön mukaan. Sääntö on asetettavissa massana kaikille palkansaajille vastaavilla toiminnoilla, joita löydät jo palkansaajalistauksesta. Myös työssäoloehto asetetaan jatkossa tässä näkymässä ja on niin ikään asetettavissa massana useammalle palkansaajalle. Jos työssäoloehto on ollut käytössä palkkamallilla ennen uudistusta, säilyy tämä tieto ennallaan palkansaajakohtaisena.

 

Kertyvien päivien ja prosentin tarkastamisessa on apuna tieto työsuhteen kestosta tulevan lomanmääräytymisvuoden vaihteessa.

 

Ohjelma huomauttaa oranssilla, jos lomapäivät tulisi käydä päivittämässä. Jatkossakin käyttäjän tulee käydä päivittämässä tiedot kertymäsäännön täyttyessä. Päivittäminen käy helposti massatoiminnoilla "Päivitä ehdotetut lomapäivät käyttöön" ja "Päivitä ehdotettu lomaprosentti käyttöön". Punaisen huomautuksen aiheuttaa puuttuva kertymäsääntö.

 

Lomakertymäsäännöt

 

Lomakertymäsääntöjen listaus ja asettaminen on uudistettu. Jatkossa säännöt on asetettavissa vain kertyville päiville tai prosentille eikä näissä voi vahingossa mennä ristiin. Olemme ottaneet käyttöön valinnan "Käytössä" / "Ei käytössä", jolla voidaan ohjata näytettäviä sääntöjä eivätkä turhat vaihtoehdot roiku enää mukana. Suunnitelmissa on laajentaa tätä toimintoa muuallekin, joten palaute tähän valintaan on erittäin tervetullutta.

 

 

Vaikutus muihin sivuihin

 

Palkansaajan perustiedoissa olleet kentät lomapäivien asettamiseen ja lomaprosenttiin on korvattu valikoilla, joista haluttu käsittely otetaan käyttöön. Asetettujen sääntöjen mukaisesti Netvisor muodostaa palkansaajan lomien kertyvät päivät ja prosentin.

 

Palkkamallin loma-asetuksista poistuu työssäoloehdon asettaminen.

 

Ohjesivulta löydät tarvittaessa tarkemman ohjeistuksen: Lomaoikeuden hallinta – Netvisor tukiportaali

 

Mitä pidät muutoksesta? Kerro mielipiteesi kommentoimalla alla.

Login or Signup to post a comment