J

Jani Korhola

Netvisorin myyntilaskujen käsittely uudistuu vaiheittain

20-12-2017 11:07 am posted by Jani Korhola

Hei,

Päivitys!

Julkaisemme uuden myyntilaskunäkymän pilottikäyttöön keskiviikkona 28.3.2018 mikäli haluat olla mukana pilotissa, niin ilmoita pilottiin lisättävä yritys tukeemme tuki.netvisor@visma.com. Tällöin uusi myyntilaskunäkymä tulee mahdolliseksi ottaa käyttöön (kts. kuva alla). Aloitamme pilottien lisäämisen pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Otamme pilotin aikana vastaan palautetta (tällä sivulla ja/tai tuen kautta) ja teemme tarvittavat muutokset ennen kuin julkaisemme myyntilaskunäkymän laajemmin käyttöön.

Pilottiaika tulee kuitenkin olemaan kohtalaisen lyhyt, eli tarkoitus on tuoda näkymä kaikille valittavaksi viimeistään toukokuun aikana.

Uudistuksella haluamme helpottaa laskujen luomista uusille asiakkaille sekä mahdollistaa olemassa olevien tilausten ja laskujen helpomman käytön pohjina muille laskuille.

Koska julkaisu osuu kiireiseen tilinpäätösaikaan ja vaikuttaa isoon osaan asiakkaistamme, niin mahdollistamme uuden ja vanhan laskunäkymän käytön rinnakkain. Yrityksessä voidaan siis ottaa uusittu myyntilasku käyttöön ajankohtana joka heille parhaiten sopii. Huomioitavaa tässä on se, että asetus on käyttäjäkohtainen. Mikäli uuden laskunäkymän käytössä tulee vastaan tilanteita, jossa halutaan palata takaisin vanhaan, niin sekin onnistuu siirtymäkauden ajan jonka kesto tullee olemaan muutaman kuukauden mittainen. Toki tässä on huomioitava se, että jos esim. uudessa näkymässä on luotu laskuja jotka ovat uudessa “Luonnos” -tilassa, eivät nämä näy vanhalla näkymällä.

Alla vielä tarkempaa tietoa siitä, mitä muuttuu ensimmäisen julkaisun yhteydessä tammi-helmikuussa ja mitä jää myöhempiin vaiheisiin julkaistavaksi.

Muutokset vaiheessa 1

Suurimmat muutokset ensimmäisessä vaiheessa ovat käyttöliittymän muuttuminen, uusi “Luonnos” -tila laskulle, mahdollisuus muokata lähetetyn laskun tietoja nykyistä laajemmin reskontraoikeuksilla, yksikköhinnan laskeminen tarkemmin, välisummarivit sekä selkeämpi laskun liitteiden käsittely.

Alla tämänhetkinen työversio myyntilaskunäkymästä.

Huomioitavina asioina laskulla on, että sen otsikko- ja rivitietoja pääsee muokkaamaan suoraan näkymästä klikkaamalla haluttua tietoa. Erillistä “laskun muokkaustilaa” ei siis enää ole.

Toinen huomioitava asia on sivupalkissa oleva laskun käsittelyhistoria josta näkee mitä muutoksia laskulle on tehty ja kenen toimesta. Myös laskujen lähettämisestä jää merkinnät historiaan. Lisäksi laskun liitteet näkyvät näppärästi tässä samassa sivupalkissa ja liitteitä voi lisätä suoraan “tiputtamalla” ne laskulle.

Kolmantena isona muutoksena on laskurivien käsittely. Käyttäjä pystyy itse vaikuttamaan riveillä näkyviin sarakkeisiin käyttöliittymässä. Näin ollen ns. “turhat” sarakkeet saadaan pois näkyvistä. Tämä on käyttäjäkohtainen asetus. Huomioitavaa tässä on kuitenkin se, että asiakkaalle lähtevälle laskulle tämä asetus ei vaikuta, joten laskuaineistossa liikkuvat samat tiedot kuin ennenkin“Luonnos”-tila laskulla

Laskun voi tallentaa tilassa “Luonnos”, jolloin sitä ei voi vielä lähettää. Näin laskua voidaan täydentää pikkuhiljaa kuukauden aikana ilman huolta siitä, että joku lähettää sen vahingossa. Kun laskulla on kaikki tarvittavat tiedot kerättynä, niin tämän jälkeen lasku voidaan muuttaa lähetysvalmiiksi ja lähettää asiakkaalle.

Laskun tietojen muokkaaminen lähetyksen jälkeen

Uudessa laskunäkymässä laskun tietoja pääsee muokkaamaan vapaammin myös laskun lähetyksen jälkeen. Olemme rajanneet tietoja kuitenkin siten, että reskontraoikeuksilla pääsee muokkaamaan sellaisia laskutietoja jotka eivät verottajan ohjeen mukaan vielä “pakota” lähettämään laskua uudelleen. Myös kirjanpitäjän oikeuksilla laskun muokkausta on rajoitettu.

Reskontraoikeuksilla muokattavat tiedot ovat:

 • Laskun lisätietokentän muutokset ja laskun kommentointi yleensä
 • Laskurivien selitteet ja kommentit
 • Viitteemme ja viitteenne kenttien muutokset
 • Vapaa teksti ennen tai jälkeen laskurivien
 • Toimitustavan tai -ehtojen muuttaminen
 • Sopimustunnuksen lisääminen
 • Myyjän lisääminen / muuttaminen
 • Sisäiset tiedot kuten:
  • korko- ja perintäkiellot
  • Maksusuunnitelman lisääminen laskulle
  • Liitteen lisääminen laskulle
  • Hankintahinnan päivittäminen (vaikuttaa myyntikatteeseen ja provisioon)


Yksikköhinta

Yksikköhinnan voi antaa jopa 12 desimaalin tarkkuudella. Myös laskurivisumman laskenta tapahtuu tällä tarkkuudella mikäli luku ei pyöristy johonkin tasalukuun aiemmin. Tämä tulee auttamaan niitä asiakkaita joilla on tuotteita / tuotepaketteja joissa tuotteen yksikköhinta jää todella pieneksi. Asiakkaalle lähtevällä laskulla (paperi) tieto näytetään korkeintaan 4 desimaalin tarkkuudella. Aineistolla (verkkolasku) voidaan lähettää arvo maksimissaan 5 desimaalilla.

Välisummarivit

Laskurivien väliin voidaan lisätä välisummarivejä joiden avulla voidaan laskea tämän rivin yläpuolella olevat laskurvivien summat yhteen. Tätä voidaan hyödyntää esimerkiksi koontilaskukutuksessa kun tietoja halutaan erotella esim. tilauskohtaisesti.

Liitteiden käsittely

Liitteiden käsittelyä selkeytetään vaiheittain. Nyt ensimmäisessä vaiheessa kaikki liitteet näkyvät näppärästi tässä samassa sivupalkissa ja liitteitä voi lisätä suoraan “tiputtamalla” ne laskulle.

Myyntiosion tulevaa jatkokehitystä

Työ ei ole yllä mainittujen muutosten jälkeen vielä ohi. Tulemme vielä 2018 aikana tuomaan käyttäjälle näkyviä muutoksia myyntilaskuun liittyen. Näistä ensimmäisinä listalla ovat:

 • Saatavien valvonnan automatisointi
 • Liitekäsittelyn massatoiminnot
 • Jaksotustyökalu myyntilaskulle (rivikohtainen)
 • Ostopuolen ALV-koodien käsittelymahdollisuus myyntilaskulle
 • Perintä- ja korkolaskutuksen päivitys
 • Rajapinnan yhtenäistäminen uuden myyntilaskunäkymän kanssa

A

Anonymous

21-12-2017 9:49 am posted by Anonymous

Hyvältä vaikuttaa. Varsinkin tuo välisumma on meille hyödyllinen ja toivottu ominaisuus.

Vielä kun saisitte asiakaskohtaisen hinnaston (puitesopimushinnasto) toteutettua niin, että tuotteet voi suoraan "tiputtaa" laskulle niin nopeautuisi homma huomattavasti.

J

Jani Korhola

22-12-2017 2:20 pm posted by Jani Korhola

Hei Joel,

Tämäkin on meidän työlistalla, mutta aikataulu tuon osalta on vielä täysin auki. Moni muukin on sitä kyllä toivonut.

A

Anonymous

28-12-2017 12:13 pm posted by Anonymous

Laskun tietojen muokkaaminen lähetyksen jälkeen

Reskontraoikeuksilla muokattavat tiedot ovat:

 • Laskun lisätietokentän muutokset ja laskun kommentointi yleensä

-- tarkoittaako siis, että laskulle pääsee laittamaan kommentin vaikka reklamoinnista, maksusuunnitelmasta tai muusta? Eli kommentti joka näkyy vain myyntireskassa, ei mene laskulla asiakkaalle?

A

Anonymous

28-12-2017 9:16 pm posted by Anonymous

Hei,

voiko tulostaa tämän jälkeen lopulta laskun siten, että saa siitä kopion sellaisena kuin se on asiakkaalle lähtenyt? Tämä on oikeudelliselta kannalta erittäin tärkeää! Nyt on pitänyt kelata erikseen takaisinpäin alkuperäisiin tiloihin "lasku", "muistutus", "huomautus" jne. Siten niihin tulee väärä päivä. Muutoinkin muistutuksiin on tullut päivämääräksi väärä. Näitä on sitten kiva esittää eteenpäin, "ettei se ole oikea päivämäärä". Näiden pitäisi olla perusasioita. Toivottavasti tulevat nyt kuntoon.

A

Anonymous

30-12-2017 4:32 pm posted by Anonymous

Sellaisen huomion tein, että pesäpallomailojen myynnissä on hurja kate! :smileygrin:

Sinänsä uudistus on tervetullut, vaikka jäin pohtimaan tulevaisuutta:

 • Mitä muutoksia APIn kautta järjestelmään työnnettäviin laskuihin on tulossa?
 • entä perintäpuolelle? ainakin automatisointia ja ilmeisesti myös helpommat karhukirjeet ja myöhästymismaksut hitaille asiakkaille?

Saako muuten APIen kautta työnnettyä laskuihin mukaan liitteitä?

A

Anonymous

02-01-2018 12:49 pm posted by Anonymous

Tulevatko luonnos-tilassa olevat laskut täsmäytysnäkymään mukaan? Eli onko ne summineen myyntireskontrassa mukana?

J

Jani Korhola

03-01-2018 11:51 am posted by Jani Korhola

Hei Taina,

Juuri tätä tuo tarkoittaa.

J

Jani Korhola

03-01-2018 11:56 am posted by Jani Korhola

Hei Milja,

Nämä näkyvät kyllä myyntireskontrassa, mutta koska ne eivät ole ns. "valmiita laskuja", niin mielestäni niitä ei pidä tuoda täsmäytysnäkymään. Jos näet asian toisin, niin mietitään tätä lisää.

J

Jani Korhola

03-01-2018 1:04 pm posted by Jani Korhola

Hei Frank,

- API on tarkoitus yhtenäistää käyttöliittymän kanssa, eli käytännössä samat tiedot pitäisi lopulta olla syötettävissä laskulle sekä liittymästä että rajapinnasta. API tulee muuttumaan jälkikäteen, sillä sinne tehtävät muutokset vaativat myös etukäteen tiedottamista kumppanien suuntaan.

- Saatavien valvontaan mahdollistetaan automaatio ja lisäksi viivästys-, huomautus- ja korkomaksujen käsittelyä tullaan helpottamaan.

- APIn kautta voi tuoda jo nyt liitteitä ja nämä voidaan lähettää verkkolaskun tai pdf-ekirje -palveluun menevien laskujen mukana.

J

Jani Korhola

03-01-2018 1:09 pm posted by Jani Korhola

Hei Sanna,

laskuhistoriaan jää jatkossa linkki lähetetylle laskulle, josta sen sitten voi tulostaa sellaisena kuin se lähetettiin asiakkaalle.

A

Anonymous

05-01-2018 9:08 am posted by Anonymous

Olen samaa mieltä, että ei pidä tuoda.

A

Anonymous

09-01-2018 11:38 am posted by Anonymous

ping Enna Rane

A

Anonymous

18-01-2018 10:47 am posted by Anonymous

Monet muutokset ovat ihan tervetulleita. Myyntilaskuluetteloon ei ole vieläkään tullut ominaisuutta millä voi hakea kaikkien solujen sisältä tietoa ns "selite-haulla" Tätä odotellessa; tällä hetkellä myyntilaskuluettelo on epäkäytännöllinen ja tuottaa virheellisiä hakuja.
Laitoin aiempaankin ketjuun tämän esimerkin: eräs asiakaamme haluaa, että laskutamme heitä 50pv netto, jotta he maksaisivat laskut sovitusti 60pv netto. Eli siis laskuttaessa laitamme 50pv ja käymme muuttamassa laskun lähetyksen jälkeen 60 pv. Tämä ei siis jatkossa enää onnistu?

A

Anonymous

18-01-2018 11:08 am posted by Anonymous

Kyllähän sinne on tullut se "Vapaa selite", joka hakee laskun kaikista kohdista.

Login or Signup to post a comment