J

Jani Korhola

Netvisorin vanhat myyntitilaus- ja laskunäkymät poistuvat 3.12.2020

17-09-2020 8:21 am posted by Jani Korhola

Hei,


Nyt kun uudet myyntitilaus- ja laskunäkymät ovat jo yli 95% käyttäjiemme käytössä, niin olemme alkaneet valmistelemaan vanhojen näkymien poistoa. Tulemme poistamaan vanhat näkymät käytöstä 3.12.2020. Tulemme viestimään tästä myös käyttöliittymässä marraskuun alusta lähtien.

Ei - poistamista ei voi enää estää, mutta teemme toki vielä pieniä parannuksia myyntilaskunäkymään ennen kuin vanha viedään pois. Ja toki jatkamme uusien näkymien kehittämistä toiveiden pohjalta. Tällä hetkellä tietoomme on tullut seuraavat toiveet jotka tullaan toteuttamaan tässä syksyn aikana:
1. Viivakoodinlukija myyntilaskulle
2. Hyvityslaskun hyvittäminen (tehdään uusi veloituslasku)
3. Lähetetyn laskun palauttaminen lähettämättömäksi estetään

Listan kolmas kohta on yksi askel kohti sitä, että voimme taas sallia lähetetyn laskun muokkaamista vähän vapaammin. Verottajan ohjeen mukaan kun tiettyjen tietojen muutos edellyttää sitä että lasku on lähetettävä uudestaan ja vanha lasku on hyvitettävä. Kaikkien tietojen muokkaamisen osalta näin ei toki ole ja niitä myyntilaskulla voikin muokata myös nykyisin.

Lisäksi pohdimme myös mahdollisuutta sallia käyttäjälle vapaammat kädet vaikuttaa siihen, mitä laskutietoja laskulla näkyy. Tällä hetkellä käyttäjällä ei ole mahdollisuutta piilottaa hänelle itselleen tarpeettomia laskun tietoja, jolloin ne vievät käyttöliittymästä turhaan tilaa ja hidastavat käsittelyä.  

Nyt on siis vielä aikaa esittää asioita joita teidän mielestänne uudella myyntilaskulla tulisi parantaa ennen vanhan poistoa. Lupausta toteuttamisesta on toki etukäteen mahdotonta antaa, mutta sen voi luvata, että asia tulee käsitellyksi säädyllisessä ajassa.


A

Anonymous

17-09-2020 1:13 pm posted by Anonymous

Voisitteko kertoa että missä tuolla verottajan ohjeessa lukee, että lasku pitää lähettää uudestaan. Pakolliset laskumerkinnät löytyy, mutta ei tuollaista mainintaa. Onhan tuo nyt naurettavaa, että jos esim. satut tekemään kirjoitusvirheen vaikka asiakkaan osoitteessa niin lasku uusiksi sen takia. Etenkin tuo osoitteen lukittuminen laskun lähettämisen jälkeen on täysin turha ja kiusantekoa laskun tekijää kohtaan. Osoite kun ei vaikuta laskun tositteeseen mitenkään. Itse antaisin kirjanpitäjälle oikeuden muokata mitä vaan tietoja, asiakkaalle ehkä rajatumman. Kirjanpitäjä kuitenkin tietää mitä tekee. Kyllä tästä tulee asiakkaidenkin suunnalta riemu repeämään kun tulee paljon turhia hyvityslaskuja teidän tekemien tulkintojen takia jotka on vedelty jostain teidän omasta taikahatusta.

A

Anonymous

17-09-2020 5:07 pm posted by Anonymous

Teemun kanssa samaa mieltä! Muistan että olen aiheesta ilmaissut kantani jo aikoja sitten, tiedot jotka eivät vaikuta kirjanpidon tositteeseen millään tavalla, olisi asiakkaan muokattavissa. Heti jos muutos vaikuttaa jo muodostuneeseen tositteeseen, korjaukseen tarvittaisiin kirjanpitäjän oikeudet. 

J

Jani Korhola

18-09-2020 12:29 pm posted by Jani Korhola

Hei Teemu ja Kati,

 

Noita lähetyksen pakottavia tietoja tulemme mahdollisesti vielä säätämään, joten nykytilanne ei välttämättä ole lopullinen. Uskoisin että tähän palataan vielä. Lisäksi jos laskulla on nyt osoitteessa kirjoitusvirhe, niin tämän pystyisi jatkossa korjaamaan esimerkiksi paikallisella tulostamisella, jolloin hyvityslasku ei olisi pakollinen. On myös hyvä muistaa että kirjanpidon tositteen oikeellisuus ei ole ainoa asia missä yhdenmukaisuus pitää pystyä todentamaan. Myös lähetetyn ja vastaanotetun laskun tulee olla yhtenevät.

A

Anonymous

18-09-2020 2:06 pm posted by Anonymous

Hei,

 

keräsin meidän yrityksen käyttäjiltä kommentteja/toiveita:

  • Yleisnäkymä epäselvä. Yhdellä silmäyksellä ei laskusta saa selvää, koska asiat liian hajallaan toisistaan. Vanhassa näkymässä sekä laskun tiedot, että laskurivit näkyivät yhdellä silmäyksellä. Uudessa on liikaa skrollausta ylösalas.
  • Lokerot liian hailakalla eroteltu
  • Teksti ennen laskurivejä ja Teksti laskurivien jälkeen ovat vierekkäin näytöllä. Jos ne olisi kuten sanotaan, eli teksti laskurivien jälkeen olisi konkreettisesti laskurivien jälkeen, auttaisi hahmotamaan paremmin tulevaa laskun ulkoasua
  • Myyntitilauksen / laskun toimituserän nettopaino piilotettu Lisätiedot kentän alle.

t Outi

A

Anonymous

18-09-2020 2:15 pm posted by Anonymous

@Outi Koivikko

Ytimekkäästi kirjoitettu, juuri nämä itsekin allekirjoitan ja toivon että nämä huomioidaan.

Uudessa on liikaa skrollausta ylösalas. Kyllä ergonomia olisi hyvä huomioida ihan näissä pienissäkin jutuissa, nyt se jää kovin usein huomoimatta.

J

Jani Korhola

18-09-2020 3:18 pm posted by Jani Korhola

Hei Outi ja Tuula,

 

Tuo mainitsemani suunnitelma siitä, että käyttäjät voivat itse vaikuttaa näkyvien kenttien määrään myös laskun otsikkotietojen osalta (riveillähän tämä on jo mahdollista), auttaa varmasti tuohon tiedon hajanaisuuteen ja skrollailuun. Myös monesta paikasta tuttu "supista / laajenna" -toiminne noille otsikkotiedoille voisi olla tässä hyvä. Etenkin silloin kun asiakas- ja toimitusosoitetietoihin ei tarvitse puuttua.

 

Teksti ennen ja jälkeen laskurivien -kentät tulevat pysymään nykyisillä paikoillaan. Lisäksi paino- ja tilavuustiedot tulevat ainakin toistaiseksi pysymään lisätietojen alla. 

A

Anonymous

23-09-2020 9:43 am posted by Anonymous

Hei!

Toivoisimme, että tilausnumeron paikka laskulla ja myyntilaskunäkymässä olisi selvempi. Nyt laskun ostotilausnumero näkyy myyntilaskunäkymässä lisätiedoissa (vaatii lisäklikkauksen näkyäkseen) ja tulosteessa ennen laskurivejä.

 

Voitaisiinko asiakkaan ulkoinen tilausnumero siirtää näkymään myyntilaskunäkymässä ja tulosteessa laskun yläreunan laatikoihin? 

 

t. Lilli

A

Anonymous

23-09-2020 2:46 pm posted by Anonymous

Myyntilaskulle mahdollisuus asettaa asiakkaan oletusyhteyshenkilö. Asiakkaalla voi olla useita tilaajia, ja verkkolaskusanomalle halutaan tilaajan tiedot kenttiin <BuyerContactPersonName>, <BuyerPhoneNumberIdentifier> ja <BuyerEmailaddressIdentifier>. Yleensä sähköpostiosoite on riittänyt. Oletusyhteyshenkilöt voisi edelleen päivittää asiakkaan yleisnäkymässä.  Mutta myös myyntilaskulle linkki, josta pääsee lisäämään yhteyshenkilön, jos se puuttuu asiakas kortilta laskua tehtäessä. 

 

Asiakaskortille asiakkaan toimittajanumero. Verkkolaskusanomalla asiakkaan toimittajanumeron tulisi mennä kenttään ”BuyerSellerIdentifier”

A

Anonymous

24-09-2020 1:44 pm posted by Anonymous

Jatkan tähän, vanhassa myyntilaskunäkymässä oli alasvetovalikko, josta pystyi poimimaan laskua tehdessä asiakaskortille lisätyt yhteyshenkilöt. Tätä toimintoa ei nyt olekaan uudessa näkymässä. Nyt kaiketi pitää mennä kesken laskun teon asiakaskortille ja päivittää oletusyhteyshenkilö. Saisiko tämän uuteen, siis laskulle alasvetovalikko, mistä voi lennosta vaihtaa yhteyshenkilöt tai halutessaan jättää tyhjäksi?

J

Jani Korhola

28-09-2020 8:46 am posted by Jani Korhola

Hei @Lilli ,

 

Ostotilausnumero on toistaiseksi (dataan perustuen) aika vähän käytetty tieto laskulla ja siksi se ei ole näkyvillä heti. Sitä mukaa kun sähköinen sanomaliikenne myös tilauksien osalta lisääntyy, niin meillä on suunnitelmissa tuon ostajan tilausnumeron parempi hyödyntäminen. Tätä kautta on myös mahdollista että kentän paikka laskulla ja tulosteellakin muuttuu, mutta tähän pääsemme pureutumaan vasta ensi vuoden aikana.

J

Jani Korhola

28-09-2020 8:57 am posted by Jani Korhola

Hei @Markus Virtanen ,

 

Tuo kenttä on myös siirretty laskunäkymän alalaidan kautta löytyvään "Lisätiedot" -linkin taakse. Perusteluina myös tässä on se, että datan perusteella sitä on käytetty kohtalaisen vähän. Jos tuo blogissani mainittu "käyttäjän vapaampi mahdollisuus vaikuttaa laskulla näkyviin tietoihin" toteutetaan, niin se voisi auttaa myös tässä. Sitä ei toki ole vielä sen tarkemmin suunniteltu, joten tätä tarkemmin en vielä osaa kertoa miten tämä mahdollisesti muuttuisi.

J

Jani Korhola

28-09-2020 9:01 am posted by Jani Korhola

Hei @Jouni Huovinen ,

 

Tarkoitat siis ihan kokonaan omaa kenttää (kenttiä) jossa voisi laskukohtaisesti antaa näitä tietoja? Eli et puhu ihan samasta asiasta kuin Markus? 

 

Tarkennatko myös tuota asiakkaan toimittajanumeroa ja sen käyttötarvetta.

A

Anonymous

30-09-2020 9:03 am posted by Anonymous

Hei @Jani Korhola 

 

Tarkoitin samaa, kuin Markus. En huomannut lisätieto-linkkiä, jonka kautta pystyy laskukohtaisesti asettamaan oletusyhteyshenkilön. Kehitysehdotuksena, että myyntilaskun lisätieto-näkymästä pystyisi lisäämään puuttuvan yhteyshenkilön tiedot. Laskunsaaja on pyytänyt tilaajan tietoja verkkolaskusanomalle, jotta voivat automatisoida omassa järjestelmässään laskun kiertoa.

 

Toimittajanumero liittyy myös laskun saajan tarpeeseen. Laskunsaaja on pyytänyt, että laskun verkkolaskusanomalla olisi heidän tälle laskuttajalle antama toimittajanumero kentässä BuyerSellerIdentifier. Asiakaskortille tarvittaisiin uusi kenttä tätä varten. 

J

Jani Korhola

19-10-2020 10:41 am posted by Jani Korhola

Hei Jouni,

 

Kehtitysehdotus on kirjattu ylös, mutta emme lähde sitä vielä lähiaikoina toteuttamaan, ellei vastaavia pyyyntöjä ala tulla useammalta suunnalta.

Login or Signup to post a comment