R

Raisa Ruokonen

Vuoden 2019 Palkkatietoilmoitusten korjaaminen 16.03.2020 mennessä

20-02-2020 12:25 pm posted by Raisa Ruokonen

Tulorekisterin viimeaikaisessa viestinnässä on nostettu voimakkaasti esiin tulorekisteriin ilmoitettujen tietojen oikeellisuuden tärkeyttä.

 

Tulorekisteritietoja käyttävät monet eri tahot ja viranomaiset useisiin käyttötarkoituksiin. On tärkeää, että tiedot on ilmoitettu oikein tulorekisteriin. Oikeat tulorekisteritiedot ovat niin työnantajan, tulonsaajan kuin tiedon käyttäjänkin etu.

 

Jos korjaaminen koskee tilanteita, joissa palkkatietoilmoitus on mitätöitävä, esim. vakuuttamisen poikkeustilannetietoja, annettu ilmoitus on ensin mitätöitävä ja annettava sen jälkeen uusi ilmoitus saman työpäivän aikana.  Veronsaajatilitysten turvaamisen vuoksi on kuukauden 15.-20. päivien korjauksiin kiinnitettävä erityistä huomiota ja annettava uusi ilmoitus välittömästi mitätöinnin jälkeen. Näinä päivinä korjaukset tulisi tehdä ennen klo 16.

 

Jotta tiedot olisivat palkansaajan vuoden 2019 esitäytetyillä veroilmoituksilla oikein, tulee vuoden 2019 ilmoitusten korjaukset ja mitätöinnit ja sen jälkeiset uudet ilmoitukset antaa viimeistään 16.3.2020.

 

Ohessa linkkejä verohallinnon viimeaikaisiin ohjeisiin:

 

Verohallinnon uutinen: Oikeat tiedot tulorekisterissä ovat kaikkien etu 

Verohallinnon uutinen: Anna uusi ilmoitus mitätöinnin jälkeen viipymättä 

Ilmoita työtapaturmavakuutuksen tiedot tulorekisteriin 

Näin ilmoitat ja korjaat ammattiluokan tiedon tulorekisteriin 

YEL-/MYEL-vakuutetun yrittäjän palkan ilmoittaminen tulorekisteriin 

Näin korjaat tulorekisteriin ilmoitettuja tietoja 

 

Login or Signup to post a comment