Marja-Liisa Lohtander

Tilikausiarkiston uudistaminen

17-10-2019 4:17 pm posted by Marja-Liisa Lohtander

Olemme tänään julkaisseet uudistetun tilikausiarkisto -näkymän. Tämä uudistus on osa tilinpäätösraporttien taustatulostuksen mahdollistamista. Taustatulostus tullaan julkaisemaan vuoden lopulla.

 

Tilikausiarkiston toiminnot ovat pitkälti ennallaan. Olemme helpottaneet erilaisten liitteiden liittämistä näkymään. Nyt niitä voidaan liittää myös raahaamalla.

 

Tilikausiarkisto.PNG

 

Yrityskohtaiset liitteet näkyvät kaikilla tilikausilla kyseisessä näkymässä kuten aiemminkin.  

 

Tilikausikohtaiset liitteet näkyvät nimensä mukaisesti tilikausikohtaisesti ja näitä liitteitä, kuten myös tilinpäätösaineiston liitteisiin liitettyjä liitteitä voidaan liittää tarvittaessa tuloveroilmoituksen mukaan niitä lähetettäessä.

 

Tilinpäätösaineiston liitteet näkyvät Tilinpäätösaineiston alla ja näitä liitteitä voidaan lisätä ennen kuin tilinpäätösaineisto on muodostettu. Tilinpäätösaineiston muodostamisen jälkeen tilinpäätösaineisto saa arkistoviitteen ja myöskään liitteiden liittäminen ei ole enää mahdollista. 

 

Aiemmasta poiketen mikäli poistetaan tilinpäätösraportit ja sinetöinti, eivät tilinpäätösaineiston liitteet  häviä. Tarvittaessa ne voi poistaa liitteen perässä olevasta x-merkistä. 

 

 


A

Anonymous

20-10-2019 1:16 pm posted by Anonymous

Uudistuksen jälkeen tilikausiarkistoon pystyy lisäämään ainoastaan PDF-tiedostoja. Onko tämä pysyvä ratkaisu vai tuleeko myöhemmin mahdollisuus lisätä esim. Excel ja Zip-tiedostoja? Tämä mahdollisuus on mielestäni erittäin hyödyllinen ja tiedostotyypin rajoittaminen PDF-tiedostoon rajoittaa tilikausiarkiston hyödyntämistä mielestäni merkittävästi.

Marja-Liisa Lohtander

21-10-2019 9:25 am posted by Marja-Liisa Lohtander

Hei Henri, 

tulemme sallimaan tilikausiarkistoon liitettäviksi myös muita kuin pdf-muotoisia liitetiedostoja. Tämä muutos on tulossa tuotantoon ensi viikon viikkojulkaisussa.

A

Anonymous

21-10-2019 10:19 am posted by Anonymous

Hei,

Kun sekä yrityskohtaiset että tilikausikohtaiset liiteet ovat vetovalikon alla niin jääväthän nämä vetovalikota auki kun ne yhden kerran on avattu? Siis että ei joka kerta tarvitse avata kun menee tilikausiarkistoon! Samoin taas jos haluaa pitää sen suljettuna niin ne pysyvät siihen saakka kunnes ne taas avataan.

Marja-Liisa Lohtander

21-10-2019 2:56 pm posted by Marja-Liisa Lohtander

Hei Tuula, 

tuo liitteiden näyttäminen kuvailemallasi tavalla on mahdollista huomioida. Eli meillä on mm. tulossa näkymään liitteiden otsikkoriville liitteiden määrä ja samalla voimme muuttaa myös tuota liitteiden näkymisen tapaa.

A

Anonymous

22-10-2019 12:43 pm posted by Anonymous

Liitteiden koko on näköjään rajoitettu, en tiedä miksi ja lisäksi jos yrität listäta tällaista liitettä niin ohjelma palaa tilikausiarkistoon ilman että näytölle tulee mitään ilmoitusta asiasta. Tosi järkevä ominaisuus!

A

Anonymous

31-10-2019 8:07 am posted by Anonymous

Mielestäni uudistus on hyvä. Sellaista vielä jäin kaipaamaan että saisi liitteet näkyviin myös käänteisessä järjestyksessä eli uusin liite ensimmäisenä. Ja tietenkin että saisi tämän järjestyksen valittua oletusjärjestykseksi.

Marja-Liisa Lohtander

08-11-2019 2:00 pm posted by Marja-Liisa Lohtander

Hei Sanna, 

meillä on ajatus, että liitteiden järjestystä voisi tavalla tai toisella hallinnoida näkymässä. Tämä on vasta ideavaiheessa. Yksi vaihtoehto voisi olla, että jos esimerkiksi tilikausikohtaisissa liitteissä on paljon hallinnon pöytäkirjoja ja tilikausikohtaisia sopimuksia, voisi liitteitä luokitella haluamiinsa ryhmiin luomalla jonkinlaisen "labelin": "Hallituksen pöytäkirjat", "Sopimukset", "Muut tilikausikohtaiset liitteet". Ja näin olisi vähän helpompi löytää haluamansa liitteet. Toki myös tuollaiset erilaiset filtterit, kuten liitteiden näyttäminen luontijärjestyksessä voisi olla hyvä ominaisuus. Otamme kommentteja vastaan - niitä voi laittaa vaikka tähän keskutelun jatkoksi.  

Login or Signup to post a comment