Marja-Liisa Lohtander

Visma

Tilinpäätösraporttien taustatulostus

12-03-2020 3:46 pm posted by Marja-Liisa Lohtander

Olemme tällä viikolla julkaisseet muutoksen tilinpäätösraporttien muodostuksessa ja tapahtumamääriltään suuret aineistot ohjataan taustatulostukseen, josta ne valmistumisen jälkeen tulevat normaaliin tapaan tilikausiarkistoon. Pienemmät tilinpäätösaineistot muodostuvat entiseen tapaan suoraan tilikausiarkistoon.

 

Tapahtumamääriltään suuret aineistot muodostuvat taustalla

Kun tilinpäätösraportteja lähdetään muodostamaan, järjestelmä antaa aika-arvion tilinpäätösaineiston valmistumisesta ja aineiston muodostuminen ohjautuu taustalle. Liittymässä voi jatkaa muuta työskentelyä joko kyseisessä asiakkaassa tai jossakin toisessa asiakkaassa. Tilinpäätösaineiston muodostumisen etenemisen näkee Tilikausiarkistosta sekä yläreunan ‘Taustaprosessit’ -kohdasta.

 

Taustatulostus kuva1.PNG

Kuva 1. Muodosta ja arkistoi tilinpäätösraportit. Tilikausiarkisto prosessin aikana.

 

Taustatulostus kuva2.PNG

Kuva 2. Yläreunan Taustaprosesseista näkee etenemisen.

 

Prosessissa muodostuu ensin muut valitut tilinpäätösraportit ja tämän jälkeen tapahtuu pää- ja päiväkirjojen muodostuminen. Tilikausiarkisto menee ‘Sinetöity’ -tilaan kun aineiston muodostaminen aloitetaan. Tällä varmennetaan aineiston yhtenevyys. Arkistointiviitteen aineisto saa kun tilinpäätösaineisto on valmistunut onnistuneesti Tilikausiarkistoon. Mikäli tilinpäätösaineiston muodostaminen halutaan keskeyttää, onnistuu se painamalla kuvassa 1 näkyvää punaista ‘Poista sinetöinti ja peruuta muodostus’ -toimintoa. Tämän jälkeen aineiston muodostaminen voidaan tehdä normaaliin tapaan uudelleen.

 

 

Login or Signup to post a comment