S

Sini Alamäki

Lomalaskennan uudistuksen vaikutukset nykyisille asiakkaille

31-03-2017 11:05 am posted by Sini Alamäki

Lomalaskennan uudistuksen julkaiseminen on tuonut muutaman pienen muutoksen mukaan myös nykyisille palkanlaskennan asiakkaille.

Palkanlaskentaprosessin palkkaperusteiden tarkistaminen

Näkyvimpänä muutoksena on palkanlaskentaprosessin palkkatietojen tarkastusikkunan muuttuminen uusien tyylien mukaiseksi. Sivulla logiikkaa ei ole muutettu ja tiedot käsitellään kuten ennenkin.

Palkkamallin kopiointi

Uutta lomalaskentaa tukemaan on julkaistu uusia palkkamalleja, joissa ohjaukset on jo tehty uuden lomalaskennan logiikka huomioiden. Huomioithan, että nämä palkkamallit eivät tule toimimaan vanhaa lomalaskentaa käyttävillä yrityksillä. Jos tarvetta on uudelle palkkamallille valmiista palkkamallipohjista, valitse aina ilman päivämäärää oleva palkkamalli käyttöön. Myöhemmin uuden lomalaskennan käyttöönoton jälkeen tulee myös omien yritysten välillä palkkamalleja kopioitaessa huomioida palkkamallin toimivuus kulloiseenkin tarpeeseen.

Palkkamallien kopiointiin tarjotaan palkkamallipohjien listauksessa opaste, josta on pääsy vielä tarkempaan ohjeistukseen. Näissä ohjeissa olemme kertoneet palkkamallien käytöstä eri tilanteissa.

Palkkalajin kaavojen hallinta

Palkkalajien kaavojen rakentamista on selkeytetty tarjoamalla ymmärrettävämmät termit kaavojen muokkaamisen yhteydessä. "Tunnusluvun arvo" on nyt "Palkkalaji" ja "Aritmeettinen operaatio" on yksinkertaisesti "Laskutoimitus". Muutos koskee vain termiä eikä sillä ole toiminnallisuudelle vaikutusta.

Palkkalajin asetuksista löytyy jo pieni vihje uudesta lomalaskennasta. Palkkalajin Lähde-valista löytyy jo "Lomalaskennan kaava" ja "Lomalaskennan taulukkodata". Nämä eivät kuitenkaan ole käytettävissä ilman uuden lomalaskennan käyttöönottoa.

Login or Signup to post a comment