S

Sini Alamäki

Yrittäjä - Maksa itsellesi palkkaa!

28-06-2018 3:30 pm posted by Sini Alamäki

Haluatko jakaa kokemuksesi yrittäjäpalkan käytöstä? Teemme blogin aiheesta ja haluaisimme kuulla teiltä käyttäjiltä kommentteja kuinka maksaminen sujui. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ani.rumpu@visma.com

Käyttöönotto

Toiminto löytyy Kotinäkymän sekä Palkat-näkymän widgettinä. Yrittäjäpalkkaa voi käyttää henkilö, joka on Netvisor-käyttäjä ja palkansaaja sekä omaa maksatusoikeuden ja toimintokohtaisista oikeuksista muokkausoikeuden palkanlaskentaan. Jos yrittäjällä on Palkanlaskija-rooli, voi hän ottaa toiminnon käyttöön itse. Jos tämä rooli puuttuu, voi palkanlaskija asettaa toiminnon päälle valitsemalla palkansaajan tiedoista kohdan "Palkansaaja on yrittäjä".

Näin helppoa on maksaa itselle palkkaa

yritt_j_palkka_widget.jpg

Kerro ensin paljonko haluat maksaa. Tämän jälkeen valitse haluatko, että palkan sivukulut lisätään maksettavaan palkkaan vai vähennetään maksettavasta palkasta. Käytännössä ylempi valinta asettaa ilmoitetun summan Maksetaan-palkkalajiksi ja alempi Bruttopalkka-palkkalajiksi, josta vielä vähennetään ennakonpidätys ennen maksamista. Valitsemalla "Laske esikatselu" näet esikatselun tulevasta laskelmasta ja voit vielä halutessasi muuttaa antamiasi tietoja.

1000 euron palkka niin, että sivukulut lisätään maksettavaan palkkaan:

1000 euron palkka niin, että sivukulut vähennetään maksettavasta palkasta:

Valitsemalla "Vahvista ja maksa", on laskelma muodostettu ja maksettu. Samalla napinpainalluksella toimitetaan myös palkkalaskelma verkkopalkkaan tai tulostuspalveluun ja muodostetaan tosite kyseisestä laskelmasta. Sinun ei siis tarvitse laskelman osalta huolehtia muusta, kuukauden päätteeksi kuukausittaiset velvoitteet on hoidettava kuten ennenkin.

Maksulle muodostetaan automaattisesti palkanmaksupäiväksi seuraava pankkipäivä, jos yrittäjäpalkka maksetaan ennen klo 12. Tämän jälkeen palkanmaksupäiväksi muodostetaan tätä seuraava pankkipäivä. Laskelmassa huomioidaan myös luontoisedut, maksetut palkkaennakot ja hyväksytty-tilassa olevat matkalaskukirjaukset.

Palkanlaskija

Sinunkaan työsi palkanlaskijana ei täysin lopu. Käytänössä maksetusta summasta muodostetaan palkkalaskelma joka viedään palkkaprosessin läpi. Näet muodostuneen laskelman vaiheessa "Valmiit palkkalaskelmat". Halutessasi näet palkkalaskelman tarkemmat tiedot ja tehdyt toimenpiteet "Tiedot"-otsikon ikonista klikkaamalla.

Yrittäjäpalkan toiminnallisuus ei automaattisesti käy läpi kuukausittaisia velvoitteita, joten ne on hoidettava vielä joko yrittäjän, palkanlaskijan tai jonkun muun henkilön toimesta.

Tarkemmat ohjeet voi lukea tukisivulta: Yrittäjäpalkka – Netvisor tukiportaali

Toteutuksessa on hyödynnetty teidän asiakkaiden kommentteja mm. täällä Communityssä. Kiitos jokaiselle osallistuneelle!

Login or Signup to post a comment