J

Jani Korhola

Perintäkulujen käsittelyyn muutoksia laskulla ja viitesuorituksissa

05-05-2021 3:44 pm posted by Jani Korhola

Hei,

 

Lisäämme torstaina 6.5.2021 myyntilaskuille uuden ominaisuuden, joka helpottaa perintäkulujen lisäämistä laskuille. Perintäkulut osataan käsitellä jatkossa paremmin myös viitesuoritusten kohdistamisten yhteydessä.

 

Käyttöliittymässä muutokset näkyvät seuraavasti

 

Avoimista myyntilaskuista muistutuksia, huomautuksia tai perintäkirjeitä lähetettäessä ehdotetaan lisättäväksi perintäkulua mikäli joukossa on laskuja joilla ei ole vielä perintäkulua tai maksusuunnitelmaa. Mahdollisten henkilöasiakkaiden perintäkuluista informoidaan erikseen.

 
 

Perintä_laskulista.jpg

 

Yksittäiselle laskulle kulun voi lisätä myyntilaskun toimintojen kautta

 

Perintä_lasku.jpg

 

Kun laskulle sitten saapuu suoritus, niin ne suoritukset mitkä saapuvat vain laskun summalla, käsitellään normaalisti kuten tähänkin asti. Perintäkulujen kirjaukseen käytetään oletustileissä annettua asetusta ja uusille yrityksille se tulee olemaan 9170 Korkotuotot myyntisaamisista, mutta sitä voi yrityskohtaisesti vaihtaa.

 

Perintä_oletus.jpg

 

Mikäli suoritukseen on lisätty myös perintäkulut, niin ne osataan käsitellä vastaavasti kuin ns. “Normaali” suorituskin. Myös kohdistukset rivien laskentakohteille tehdään automaattisesti. Lasku kirjautuu myös maksetuksi - ei ylisuoritetuksi - kuten tämä aiemmin toimi.

 

Lisäksi "Avoimet myyntilaskut" -näkymään tulee valittavaksi uusi sarake, jossa näytetään perintäkulun määrä.

 

Esimerkiksi, jos laskun avoin summa on 100e ja sille on lisätty perintäkulua 10e:

  1. Asiakas maksaa 110e laskua vastaavalla viitteellä -> Lasku on kokonaisuudessaan maksettu ja perintäkuluosa 10e kirjataan korkotuottoihin. 
  2. Asiakas maksaa 100e laskua vastaavalla viitteellä -> Lasku on kokonaisuudessaan maksettu ja jää yrityksen päätettäväksi, haluavatko he jatkaa perintää kuluosan puolesta.
  3. Asiakas maksaa ilman viitenumeroa x summan -> Suoritus päätyy kohdistumattomiin viitesuorituksiin.
  4. Asiakas maksaa laskua vastaavalla viitteellä, mutta maksettu summa on yli 110e -> Suoritus päätyy kohdistumattomiin viitesuorituksiin.
  5. Asiakas maksaa laskua vastaavalla viitteellä, mutta maksettu summa on alle 100e -> Normaali osasuoritus; perintäkuluosa huomioidaan vasta, kun avoin summa on maksettu.
Login or Signup to post a comment