Marja-Liisa Lohtander

Visma

Konserniraportit Kirjanpidon raporteissa

24-02-2020 2:39 pm posted by Marja-Liisa Lohtander

Olemme tehneet muutamia muutoksia liittyen Kirjanpidon raporttien kautta otettaviin konserniraportteihin.

1. Lisänä uudet yhteensä -sarakkeet

Konserniraportit ovat muutoin ennallaan, mutta niihin on tuotu yhteensä -sarakkeita, joissa näytetään alakonsernitilanteissa alakonserni -yhteensä luvut sekä niissä tilanteissa kun konsernissa on useampia alakonserneja, näytetään lisäksi omana sarakkeena kyseisen alakonsernin luvut alakonserneineen. Muutos koskee kaikkia aiempia kirjanpidon raporttien kautta otettavia konserniraportteja (kuvassa oranssilla).

1 .PNG

2. Raportilla näytettävät yhtiöt valitaan vasta raportilla

Kirjanpidon raporteissa valitaan vain raporttimuoto esim. “Tuloslaskelma, konsernivertailu” sekä raportointijakso ja mahdolliset muut hakukriteerit ja raportilla näytettävät yhtiöt valitaan vasta raportilla. 

 

Eli ensin valitaan raportti sekä muut hakukriteerit: 

2.PNG

Ja raportilta kohdasta “Näytä konsernin rakenne”, voimme valita mitä yhtiöitä halutaan nähdä omissa sarakkeissaan. Yhteensä -sarakkeet ovat aina näkyvissä ja niihin lasketaan kaikki raportointijakson luvut riippumatta yksittäisten yritysten näkyvyydestä.

3.PNG

Eli painikkeen takaa avautuu konsernin rakenne: 

4.PNG

Raportille pääsy on estetty ja konsernin rakenne -näkymässä tuodaan esille yrityskohtaisesti huomio, mikäli: 

  • jostakin yhtiöstä puuttuu käyttöoikeus tai
  • jollakin yhtiöllä ei ole konsernikäsittely -palvelu päällä. 

Konsernin rakenne -näkymässä annetaan myös huomio, mikäli yhtiö ei ole kuulunut koko aikaa konserniin valitulla raportointijaksolla. 

 

Muutoksen myötä laajemmissakin alakonsernitilanteissa on mahdollista saada koko konsernin kattava raportointi ylimmän konsernin tasolta. 

 

 

 

 

 
Login or Signup to post a comment