Marja-Liisa Lohtander

Uudistettu tase-erittely

15-04-2021 2:22 pm posted by Marja-Liisa Lohtander

Olemme uudistaneet tase-erittelytyökalua. Tase-erittelyiden suorituskykyä on nostettu ja työkalun käyttäminen on nyt aiempaa sujuvampaa. Erät avautuvat nopeammin ja uudistettu ulkoasu tukee paremmin tase-erittelyiden tekemistä. Tase-erittelyn perustoiminnot ovat ennallaan. Päivitämme tätä kirjoitusta sen mukaan, mitä muutoksia tase-erittelyihin tehdään.

 

Uusi tase-erittely2.png

 

Mitä uutta?

 • Olemme lisänneet Tase-erittelyjen asetuksiin (Taloushallinto - Tilinpäätös - Tilinpäätöksen asetukset - Tase-erittelyjen asetukset) mahdollisuuden vaikuttaa nollasaldoisten rivien esittämiseen raportilla. Oletuksena asetuksessa on, ettei nollasaldoisia rivejä näytetä. Valinta käsittää tällä hetkellä nollasaldoiset tilit. 
 • Uudistettu tase-erittely näyttää huomion erittelemättömästä saldosta kyseisen saldon vieressä. Huomio näkyi aluksi myös Tilinpäätös -näkymässä ja Tase-erittelytyökalunäkymän yläosassa, mutta otimme huomion toistaiseksi pois. 
 • Tase-erittelyjen pdf-raportille on lisätty sivunvaihto taseen Vastaavaa ja Vastattavaa -puolten välille. Myöhemmin sivutus tapahtuu myös kun muodostetaan tilinpäätösraportit. 
 • Lisäsimme uuteen tase-erittelyyn mahdollisuuden porautua tositeriveillä näkyvistä linkeistä suoraan tositteille.

 

Huomioitavaa kun ohjelmistossa on käytettävissä sekä vanha että uusi tase-erittely 

 • Vanhaa ja uutta tase-erittelyä voi käyttää rinnakkain ja tehdä asioita kummalla puolella vain. Eli tase-erittelyt voi esimerkiksi aloittaa käyttämällä uutta tase-erittelytyökalua ja palata välillä vanhaan. Näkymien yläosassa on valinnat “Siirry käyttämään uutta tase-erittelytyökalua” ja “Palaa vanhaan tase-erittelytyökaluun”. Pidämme vanhaa tase-erittelytyökalua jonkin aikaa rinnakkaiskäytössä, mutta melko pian siirrymme ohjelmistossa vain uuden käyttämiseen. Siirtymisajankohdasta tullaan kertomaan lisää tiedoitteissa ja ohjelmiston sisäisessä viestinnässä. 
 • Tilinpäätöksen muodostuminen käyttää tase-erittelyn pdf-raportin muodostamisessa vielä vanhaa tase-erittelyä. Sama koskee Tilinpäätös -näkymän toimintoa “Tulosta valitut raportit”. Tämän johdosta esimerkiksi tilinpäätökseen muodostuvassa pdf-raportissa voi näkyä nollasaldoiset rivit eri tavalla. Uuden tase-erittelyn mukaisen pdf-raportin saa tallennettua uuden tase-erittelytyökalun näkymän oikeasta yläkulmasta “Muodosta PDF”.

 

Mitä on tulossa?

 • Tulemme tuomaan huomioiden käsittelyyn mahdollisuuden vaikuttaa niiden näkyvyyteen sekä kommentoida niitä.
 • Tuomme mahdollisuuden vaikuttaa nollasaldoisten seurantakohteiden näkymiseen tase-erittelyillä.

 

Mitä korjauksia olemme uuteen tase-erittelyyn tehneet?

 • Tase-erittelystä muodostuva pdf-tiedosto näyttää nyt tase-erittelyn erät sillä tasolla, millä ne on tase-erittelytyökalun näkymässä näkyvillä. Eli mikäli on porauduttu tiliryhmästä tilitasolle, näytetään pdf:llä myös tilitason tiedot. 
 • Tietyissä tilanteissa tase-erittelyille tuli nollasaldoisia, aiempiin tilikausiin kohdistuneita tapahtumia mikäli oli käytetty tilin sisäistä tapahtumaseurantaa. Tekemämme korjauksen jälkeen näitä ei enää tase-erittelyille tule.
 • Kun uudelta tase-erittelyltä on porauduttu tilin nimestä Tilikohtaisiin kirjauksiin ja tullaan painikkeen “Tallenna ja palaa tase-erittelyyn” kautta takaisin, palataan sen tilin kohdalle, mistä lähdettiin kirjauksiin porautumaan. Sama koskee myös jos porautuminen tehdään seurantakohteesta. 
A

Anonymous

29-04-2021 3:36 pm posted by Anonymous

Onko uuteen tase-erittelyyn tulossa enää korjausta @Marja-Liisa Lohtander ?

Mielestäni tuo koko näkymä on samaa harmaata latteutta, sieltä ei oikein korostu mikään. Lisäksi ilmoittaa, että sisältää erittelemätöntä saldoa ja jokaisella rivillä on vihreä oikeinmerkki, joten mistään ei pääse katsomaan mikä on tuo erittelemätön saldo. Kun katson vanhasta näkymästä sielläkään ei mitään punaista näy. Johtuneeko siitä, että kun erittelemättömät on korjattu niin tuo jää jotenkin päälle?

En ihan vielä siirtyisi tuonne uuteen näkymään koska vanha on tällä hetkellä selkeämpi.

Marja-Liisa Lohtander

30-04-2021 8:02 am posted by Marja-Liisa Lohtander

Hei Tuula, 

 

kyllä, uuteen tase-erittelyyn on tulossa vielä muutoksia. Halusimme saada uuden tase-erittelyn jo rinnakkaiskäyttöön mm. sen johdosta, että se on nopeampi käyttää kun erät avautuvat nopeammin. Uudessa tase-erittelyssä on ollut tilanteita, joissa erittelyllä tapahtumat eivät ole näkyneet avoimina tai kohdistettuina, mutta näihin on tehty korjauksia. Mikäli eilisen viikkojulkaisun jälkeen sinulla näkyy virheellisesti erittelemätöntä saldoa, niin olisi hyvä jos voit laittaa meille tukijärjestelmän kautta kuvakaappaukset, niin voimme tutkia tilannetta paremmin. Ja toki myös palautetta otamme mielellämme vastaan ja tästä voisimme sopia vaikka yhteisen hetken. 

A

Anonymous

14-05-2021 12:58 pm posted by Anonymous

Uudessa tase-erittelyssä kun kolmiosta piilottaa jotain tapahtumia niin näyttö hyppää alkuun. Aika ärsyttävää kun vastattavaa puoli on tuolla alhaalla jo joka välissä pomppaa ylös. Saako tähän korjauksen?


1 person likes this
A

Anonymous

12-07-2021 9:22 am posted by Anonymous

Olisi kyllä kätevää, jos tase-erittelyyn saisi valittua päivän. Esim. kun välitilinpäätös tehdään 30.6 niin saisi tuolle päivälle stopattua erittelyn. Olisi paljon helpompi tarkastaa tase täältä erittelystä kuin käydä läpi tasetta, pääkirjaa ja tilisaldoja.

@Marja-Liisa Lohtander 

Login or Signup to post a comment