Start a new topic
A

Anonymous

Ergonomia!

12-01-2018 12:11 pm posted by Anonymous

Myös näytön skaalautuvuus parantaisi paljon työskentelyä.


l

laura.metso@visma.com

13-10-2017 3:42 pm posted by laura.metso@visma.com

Kiitos palautteestasi ja anteeksi pitkä vastausaika.

Tämä ongelma on tiedossa ja kiinnitämme ergonomiaan jatkossa enemmän huomiota uusia sivuja ja toimintoja tehdessämme.

Lisäksi käymme parasta aikaa Netvisorin eniten käytettyjä sivuja läpi, ja mietimme yhtenäisempiä toimintoja ja ulkoasuja. Samalla tarkistamme, mitä voimme tehdä parantaaksemme sivujen käytettävyyttä myös ergonomian näkökulmasta.

Esimerkiksi nyt ostolaskulla tiliöintirivien summan erottaessa, varmistusikkunassa voi tehdä (oletuksena valitunna olevan) tallentamisen suoraan Enterillä ilman hiiren käyttöä. Vastaavanlaisia parannuksia tuomme vähän kerrallaan muuallekin.

A

Anonymous

17-10-2017 11:13 am posted by Anonymous

Tähän muutama kommentti, ensin kuinka moderni näyttö helpottaa työskentelyä. Suurempi näyttö korkealla resoluutiolla on hyvä hankinta. Minimi fullHD (1920x1080) mutta korkeampi resoluutio on parempi. Esim 27" 4K-näytölle mahtuu vaikka mitä. Lisäksi:

  • näytön voi laittaa pystyyn jolloin scrollaamista ei tarvitse
  • kaksi näyttöä parantaa tilannetta todella paljon: voit avata useamman ruudun yhtaikaisesti näyttöihin
  • mutta tosiaan yksi suuri 4K näyttö on erittäin hyvä ratkaisu, eivätkä ne edes maksa paljoa nykyisin

Suuremman näytön kanssa pitää muistaa sitten myös oikea etäisyys.
---

Ergonomiasta puhuttaessa kaipaan itse pikanäppäimiä/oikoteitä. Jos niitä löytyy, niin ns. cheat sheet olisi kova. Sellainen jonka voi printata ja laittaa seinälle tms.

A

Anonymous

17-10-2017 11:14 am posted by Anonymous

tämä, varsinkin matalan resoluution pikkuläppärillä tai kännykällä on haastavaa... Smiley Happy

A

Anonymous

12-01-2018 12:06 pm posted by Anonymous

Palaan taas tähän ergonomia asiaan kun niin ison työn takana pieninkin muutos.

Kun esimerkiksi lisätään liitteitä tositteelle niin TALLENNA LIITTEET voisi toimia myös enterillä, nyt pitää hiirellä sekin hyväksyä, miksi?

Samoin edelleenkään ei kertatiliöintiä voi enterillä hyväksyä, miksi?

Nämä vain nyt pienenä esimerkkinä. Onko niin paljon kaikkea korjattavaa ettei kukaan ehdi tähän puuttua vaikka tuossa vihreässä ruudussa lukee KÄSITTELYSSÄ?

A

Anonymous

12-01-2018 12:11 pm posted by Anonymous

Laitan vielä uudelleen tämän ergonomia kehitysidean kun vanhassa lukee vihreässä ruudussa KÄSITTELYSSÄ jolloin siihen lisätyt kommentit eivät näköjään enää nouse näkyviin.

14.07.17

Toivoisin että Netvisorin kehityksessä paneuduttaisiin enemmän ergonomiaan ja turhaan toistuvien tehtävien eliminoimiseen. Nyt hiirenkäyttö on runsasta ja sivuja joutuu rullailemaan paljon. Tilankäytön järkevällä asettelulla ja turhien/ylisuurien kenttien poistolla voidaan rullailua vähentää huomattavasti. Hiirtä käytetään joka välissä ja paljon, on monta kohtaa missä voitaisiin lisätä esim. enterin käyttöä, samoin hiiren kohdistus tapahtuu joskus tosi pieniin kohtiin.

Kehitystyössä voisi myös nämä työterveyteen vaikuttavat toimet olla ihan joka vaiheessa ja koko ajan huomioituna, vaikutus koskee valtavaan määrään ihmisiä/työtunteja.

12.01.17

Palaan taas tähän ergonomia asiaan kun niin ison työn takana pieninkin muutos.

Kun esimerkiksi lisätään liitteitä tositteelle niin TALLENNA LIITTEET voisi toimia myös enterillä, nyt pitää hiirellä sekin hyväksyä, miksi?

Samoin edelleenkään ei kertatiliöintiä voi enterillä hyväksyä, miksi?

Nämä vain nyt pienenä esimerkkinä. Onko niin paljon kaikkea korjattavaa ettei kukaan ehdi tähän puuttua vaikka tuossa vihreässä ruudussa lukee KÄSITTELYSSÄ?

l

laura.metso@visma.com

18-01-2018 11:10 am posted by laura.metso@visma.com

Hei Tuula

Näistä toiveistasi on nyt luotu parannustoiveet ja ne ovat kehitysjonossa. Toivotaan, että saadaan pian näitä pieniä, mutta paljon apua tuovia parannuksia käyttöönne Smiley Happy Ilmoitan kun nämä toiveet ovat tulossa ulos.

Marja-Liisa Lohtander

Visma

23-01-2019 9:01 am posted by Marja-Liisa Lohtander

Hei Tuula, 

arkistoin tämän ergonomiaa koskevan asian täältä, sillä olemme käyneet keskusteluja myös suoraan tästä asiasta. Ergonomian huomioiminen on tärkeää ja pyrimme sen ottamaan kehityksessämme huomioon.

A

Anonymous

31-07-2019 3:21 pm posted by Anonymous

Tähän samaan ergonomiaan liittyen näin loman jälkeen ärsyttää skrollata sivuja alaspäin. Miksi järjestys ei voi olla niin, että uusimmat ovat ylimpänä? Tämä koskee etenkin varastokirjanpidossa kaikkia tuotteita, mutta myös ostolaskuja, jos haet esim. listan asiakaskohtaisesti.

 

Tuotelistauksessa, jos haluat pureutua tuotteen tapahtumiin (varastotapahtumaraportti) oikeassa yläkulmassa on pieni ruutu, johon on tartuttava hiirellä ja vedettävä aivan alas. Tämä olisi vältettävissä, jos järjestys olisi uusimmat ensin. Ketä kiinnostaa monta vuotta vanhat tapahtumat, jotka ovat sivun yläreunassa ja samaan aikaan uusimmat tapahtumat ja erätiedot kilometrin pituisen listan lopussa? Sama ongelma toistuu monessa kohdassa, mutta tämä korostuu etenkin varastonhallintaa käyttävillä.

A

Anonymous

30-07-2020 1:41 pm posted by Anonymous

VIELÄKIN ERGONOMIASTA

Kun tässä kesän aikana ole tuuraillut yhden sun toisenkin asiakkaani lomia, niin ergonomian kannalta monta kohdetta on tullut esiin. Erityisesti korostunut on hiiren vaeltaminen pitkin näyttöä. Todella paljon on tilanteita missä haussa tai toiminnossa painetaan hiirellä jotain kohtaa ja sitten siirrytään seuraavaan valintaan. Turhan usein käy niin, että ensin painat hiirellä valikkoa vasemmalla ylhäällä ja seuraavaksi tarvitaankin siirtyä oikealle ylhäälle ja sieltä taas vasemmalle alhaalle ja tätä jatkuu. Olisi paljon kätevämpää, jos hiiren seuraava kohde olisi mahdollisimman lähellä sitä edellistä aina kun se on vain mahdollista. Sitten on ne pomppausikkunat, vaikka mistä kohtaa hiirellä painat niin ikkuna pomppaa aina keskelle ruutua ja sitä ei voi hyväksyä Enterillä vaan aina siinä hiirtä on käytettävä.

Nyt huomasin yllättäen, että tositteen kopioinnissa voi käyttää Enteriä, näistäkin olisi jossain hyvä kertoa, vaikka viikkotiedotteessa, toimintoja tehdään monesti vanhalla tavalla ja olisihan se hyvä, jos ergonominen parannus tulee, niin siitä valaistaan myös meitä käyttäjiä. Näitä ei nimittäin työn tuohkinassa tule kokeiltua ja tämänkin kokeilin nyt kun aloin tätä kirjoittaa, mitenkähän kauaa taas olen turhaan tuota hiirtä takonut, ja miten moni muu sitä yhä tekee!

A

Anonymous

31-07-2020 8:25 am posted by Anonymous

Hyvä olisi jos Enter näppäimellä voisi hyväksy tehtävän toimenpiteen, eikä aina tarvitsisi käydä hiirellä klikkaamassa esim "Hae-painiketta"

Login or Signup to post a comment