Start a new topic
A

Anonymous

hyvityslaskun kohdistuksessa jää tosite muodostumatta

03-10-2017 1:36 pm posted by Anonymous

Moikka,

olen ollut huomaavinani että tässä loppukesän aikana on parikin kertaa jäänyt hyvityslaskua kohdistettaessa maksusuorituksen tosite muodostumatta. en ole päässyt kiinni siihen että kuinka näin on käynyt, mutta nämä ovat tulleet sitten esiin täsmäytysnäkymässä rattaasta 'maksut ilman tositetta'. onko kukaan muu huomannut samaa ilmiötä? johtuuko tämä kenties netvisorin ajoittaisesta pätkimisestä (sillä se pätkiminen on myös välillä muodostanut tehnyt tupla tai triplatositteita)?


A

Anonymous

04-10-2017 10:53 am posted by Anonymous

Hei, olethan hyvityslaskun vienyt tulostusprosessiin asti, että tuo tosite muodostuu kirjanpitoon.

A

Anonymous

04-10-2017 10:59 am posted by Anonymous

Moi,

taisi jäädä selventämättä että kyse on Ostolaskuista.... Smiley Happy

A

Anonymous

04-10-2017 11:15 am posted by Anonymous

Hei,

joo, minullakin on tämä käynyt. Syytä en tiedä.

M

Markus Anttonen

Visma

05-10-2017 12:34 pm posted by Markus Anttonen

Moi

Ostolaskun osalta kumpikin lasku pitää olla vähintään asiatarkistettu ja tiliöity, jotta kummallakin on tosite olemassa. Siinä vaiheessa kun laskut kohdistetaan keskenään, linkitetään kummankin OL -tositteet keskenään. Jos toiselta laskulta puuttuu OL -tosite, niin linkitystä ei saa näkyviin. Myöskin jos toisen laskun tiliöi myöhemmin, niin tämä ei tee takautuvasti tositteen linkitystä. Tämä tekee myös täsmäytysnäkymään sen, että tämä näkyy kohdan maksut ilman tositetta kohdassa.

Tämän saisi korjattua purkamalla kohdistuksen ja tekemällä sen uudestaan kunhan kummatkin laskut on tiliöity ja tosite on näkyvillä.

A

Anonymous

05-10-2017 2:22 pm posted by Anonymous

Hei

Vieläkin helpompaa olisi jos kaikki ostolaskut (myös hyvitykset) valittaisiin maksuun, kaikille tulisi tosite ja tätä kautta tieto välittyisi myös maksun saajalle eikä erillistä ilmoitusta saajalle mille laskulle mikäkin hyvitys on kohdistettu tarvittaisi.

A

Anonymous

05-10-2017 2:48 pm posted by Anonymous

Moi,

eli nämä ovat sitten niitä kertoja kun asiakas on ehtinyt kohdistelemaan ennen kuin olen käsitellyt laskun.... sinänsä vakava puute että linkitys/tosite ei muodostu jälkikäteen kun aina ei voi olettaa että kirjanpitäjä ehtii laskut esitiliöimään ennen kuin asiakas ne hyväksyy tai kohdistaa!

Nimittäin se kohdistuksen purkaminen maksutositteet poistamalla ja sitten uudelleen kohdistamalla on hidasta ja riskaabelia (en tiedä miten muutenkaan sen kohdistuksen purun saisi tehtyä ja vahingossa voi jäädä toinen maksusuoritus poistamatta tai poistaa vahingossa väärän jos selain juuri kriittisellä hetkellä jumittaa kuten viime päivinä koko netvisor on jumitellut)

Login or Signup to post a comment