Start a new topic
A

Anonymous

Netvisor kassavirtaennusteen säätäminen

27-05-2016 12:02 pm posted by Anonymous

Ihan aluksi: Kassavirtaennuste on aivan loistava ominaisuus ja KIITOS siitä!

 

Edustan yritystä, joka laskuttaa asiakkaita erilaisilla "valikoimilla", joissa on seuraavanlaisia tuotteita

  • kiinteitä toistuvaisveloituksia
  • muita toistuvaisveloituksia, joissa määrät muuttuvat kuukausittain
  • tuntitöitä, joiden määrä muuttu kuukausittain

Olen tehnyt heti Netvisor käyttöä aloittaessani asiakaskohtaiset laskupohjat, joissa löytyy

  • kiinteät toistuvaisveloitukset
  • muut toistuvaisveloitukset, joissa määrä = 0
  • tuntiveloitusrivit, joissa määrä=0

 

Nyt parin kk:n jälkeen kassavirtaennuste näyttää "liian hyviä" ennusteita, koska ennuste poimii viimeisimmän laskun tiedot tuohon laskupohjaan. Jos olen esim. laskuttanut asiakkalta viime kk:n laskussa poikkeuksellisen suuren määrän tuntityötä, jää tuo viime kk:n arvo ennusteen perusteeksi ja näyttää siksi aivan liian "ruusuista tulevaisuutta".

 

Onko jokin keino, jolla pidän alkuperäisen tekemäni toistuvaislaskupohjan taustalla tallessa ja laskennan perusteena Kassavirtaennusteessa?

1 Comment

R

Rane Olsen

03-06-2016 8:31 am posted by Rane Olsen

Moi Juha-Pekka,

Toistuvaislaskutus on melko vanha toiminto, jossa on omat rajoitteensa. Olemme hyvin pitkälle korvanneet tämän CRM:n toiminnoista löytyvällä Sopimuslaskutuksella, jonka tekniikka laskujen muodostamisessa on aivan erilainen.

Toistuvaislaskutuksen nykyinen toiminto suunniteltiin siltä pohjalta, ettei siihen alkuperäiseen laskuun (mitä käytetään toistuvaislaskutuksen pohjalaskuna) tehdä muutoksia. Toiminto sopii vallan mainiosti esim. taloyhtiöiden vastikelaskutukseen. Mikäli laskutusperusteet muuttuvat, niin käytännössä tulee aina tehdä uusi pohjalasku ja muodostaa siitä sitten uusi toistuvaislaskupohja uusine parametreineen. Toiminto on parhaimmillaan staattisissa laskutustilanteissa.

Sopimuslaskutus taas on rakennettu siten, että siinä muutosten tekeminen asiakkaiden ja tuotteiden osalta on huomattavasti joustavampaa.

Login or Signup to post a comment